Decizia privind alegerea unui nume care să fie susținut sau nealegerea unui nume care să fie susținut la prezidențiale, luată luni de conducerea PSD, „este o decizie înțeleaptă de a nu îndemna într-o parte sau în alta, mai ales că am văzut că suntem într-un moment în care asemenea îndemnuri pot avea efecte contradictorii”, spune Romaşcanu.
Abordat pe subiectul Marcel Ciolacu viitor premier, Lucian Romaşcanu a remarcat că „e natural ca dacă va exista decizia Partidului Social Democrat de a merge la guvernare și de a avea premier, dar asta va fi o decizie a conducerii de lunea viitoare”.
Referitor la tandemul Ciolacu - Bolojan, Romașcanu a susținut că „a fost un experiment care a funcționat. Repet, iarăși vorbesc în nume personal, nu s-a discutat absolut despre guvernare, dar nu pot să nu spun că un fenomen pe care lumea îl privea cu îndoială la momentul respectiv, și anume această rotativă, a funcționat. Din păcate n-a funcționat până la capăt, pentru că am avut colegi care au considerat că o altă strategie e mai bună. Orice este posibil”.
În ceea ce privește o majoritate PSD, PNL, USR și UDR, Romașcanu a specificat că, în principiu, „a face un guvern de un asemenea tip, cu o asemenea componență, ar însemna ca opoziția să rămână integral în mâna celor din blocul suveranist, iar acest lucru nu este sănătos deloc pentru democrație. Probabil că cineva va trebui să-și asume dintre partidele pro-europene rolul de partid de opoziție. În principiu, fără PSD, e foarte greu să se construiască un guvern. Dar toate scenariile sunt pe masă în acest moment. Repet, nu există o decizie politică decât aceea de-a negocia majorități în Parlament în acest moment”.
(sursa: Mediafax)