Jurnalul.ro Timp liber Rusalii catolice 2024. Pregătiri intense la Șumleu Ciuc. Sunt așteptați 300.000 de credincioși

Rusalii catolice 2024. Pregătiri intense la Șumleu Ciuc. Sunt așteptați 300.000 de credincioși

de Redacția Jurnalul    |   

Zeci de voluntari fac pregătiri la Șumleu Ciuc, unde sunt așteptați, sâmbătă, circa 300.000 de pelerini. Sărbătoarea este închinată Fecioarei Maria și are un motto special Reînnoirea prin credință.

"Deja am definit trasele de parcare, de intrare a maşinilor, de fluidizare a traficului, atât celor care vin din sud, vest, dinpre Ardeal sau nord, sau chiar dinspre est"spune primarul din Miercurea Ciuc, Korodi Attila.

Primii 300 de pelerini vor ajunge vineri seară la Şumuleu. Aceştia vin călare şi vor fi însoţiţi de secretarul de stat responsabil cu politica naţională în cancelaria premierului Ungariei. 

"Aduc şi acele panglici cu rugăciuni care sunt trimise de pe tot mapamondul. Din Australia până în America de Nord, Ungaria, Serbia, oriunde trăiesc maghiari trimit cu pelerinajul călăreţilor panglici cu rugăciuni care trebuie să ajungă cu o zi înainte în Şaua Şumuleului", spune Korodi Attila.

Mottoul pelerinajului din acest an este unul special - Reînnoirea prin credinţă. 

"Este un citat din scrisoarea către Efeseni şi eu sper ca preasfinţitul Felföldi László să ne îndrume spre acest drum care este reînnoirea. Slujba va fi oficiată de preasfinţitul Felföldi László, episcopul diecezei romano-catolice de Pécs", explică părintele Timár Sándor Asztrik.

Aproape 300.000 de oameni sunt aşteptaţi să participe la Pelerinajul de la Şumuleu Ciuc, care are o istorie de peste 450 de ani, transmite observatornews.ro.

Subiecte în articol: sumleu ciuc rusalii catolice pelerini
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri