Jurnalul.ro Ştiri Externe Rușii, la 20 de kilometri de orașul strategic Pokrovsk

Rușii, la 20 de kilometri de orașul strategic Pokrovsk

Armata rusă a revendicat duminică ocuparea unei localităţi din estul Ucrainei, regiune în care îşi continuă înaintarea, apropiindu-se din ce în ce mai mult de oraşul strategic Pokrovsk, informează AFP.

Forţele ruse „au eliberat localitatea Novohrodivka” din regiunea Doneţk, a fost formularea Ministerului rus al Apărării.

Această localitate, care avea peste 14.000 de locuitori înainte de începerea ofensivei ruse în februarie 2022, se află la douăzeci de kilometri de Pokrovsk, un important nod logistic pentru armata ucraineană.

Pokrovsk este de câteva săptămâni ţinta trupelor ruseşti care se apropie din ce în ce mai mult. Trupele ucrainene aflate în defensivă sunt depăşite numeric şi nu au putere de foc.

Moscova continuă să câştige teren în regiunea ucraineană Doneţk, care rămâne epicentrul luptelor, în ciuda atacului-surpriză lansat de Kiev pe 6 august în regiunea rusă Kursk.

Trupele Moscovei țintesc întregul Donbas, marea zonă industrială din estul Ucrainei, care include regiunea Doneţk. Săptămâna trecută, președintele Vladimir Putin a spus că este dispus să poarte discuţii cu Kievul pe baza celor din primăvara anului 2022, dacă Ucraina o cere, în timp ce Moscova a afirmat anterior că exclude orice discuţii din cauza atacului ucrainean asupra regiunii Kursk.

 

Subiecte în articol: Pokrovsk Rusia donbas vladimir putin
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri