Jurnalul.ro Ştiri Externe Fost sportiv olimpic, căutat de FBI pentru crimă și trafic de droguri

Fost sportiv olimpic, căutat de FBI pentru crimă și trafic de droguri

de Redacția Jurnalul    |   

Un fost snowboarder olimpic canadian a fost acuzat că a ucis patru persoane și a condus o rețea de trafic de droguri care a expediat cantități mari de cocaină în întreaga Americă, au anunțat joi autoritățile, citate de The Guardian.

FBI oferă o recompensă de 50.000 de dolari pentru informații care conduc la arestarea și extrădarea lui Ryan James Wedding, un cetățean canadian care locuia în Mexic și este considerat fugar. Bărbatul de 43 de ani este acuzat în SUA de conducerea unei întreprinderi criminale, crimă, conspirație pentru distribuirea de cocaină și alte infracțiuni, au declarat procurorii americani.

Autoritățile americane au spus că grupul lui Wedding a transportat cantități mari de cocaină din Columbia, prin Mexic și California, către Canada și alte locații din Statele Unite, folosind semiremorci de cursă lungă. Fostul olimpic, care se confruntă, de asemenea, cu acuzații vechi de mai mulți ani în Canada, este una dintre cele 16 persoane acuzate în legătură cu o rețea care transporta 60 de tone de cocaină pe an. Patru dintre persoane sunt fugare, a declarat procurorul american din Los Angeles, Martin Estrada.

„A ales să devină un mare traficant de droguri și a ales să devină un criminal”, a declarat Estrada.

Agentul special FBI Krysti Hawkins din Los Angeles a declarat că o duzină de persoane au fost arestate în Florida, Michigan, Canada, Columbia și Mexic în legătură cu acest caz.

Autoritățile americane susțin că rețeaua a ucis doi membri ai unei familii în Canada, ca răzbunare pentru un transport de droguri furat, în ceea ce oficialii de acolo au spus că a fost un caz de identitate greșită, precum și alte două persoane, potrivit oficialilor și documentelor depuse la tribunalul federal. Autoritățile au declarat că au confiscat cocaină, arme, muniție, numerar și peste 3 milioane de dolari în criptomonede, în legătură cu ancheta lor.

Wedding a concurat pentru Canada la Jocurile Olimpice de iarnă din 2002 de la Salt Lake City, au declarat autoritățile.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri