Jurnalul.ro Sport eXtrasport S-a dat startul la distracție pe patinoarul de la Otopeni

S-a dat startul la distracție pe patinoarul de la Otopeni

de Diana Scarlat    |   

O investiție de 3,6 milioane de euro a transformat orașul Otopeni în baza de antrenament numărul unu pentru sporturile practicate pe gheață, dar și pentru cei care vor să patineze de plăcere. În numai trei luni a fost construit cel mai modern patinoar din Ilfov, care și-a deschis porțile cu două zile înainte de Crăciun, pentru publicul larg. Încă din prima zi au fost invitați să danse­ze pe gheață copiii talentați din București și Ilfov, iar la primele antrenamente au ajuns juniorii de la echipa națională de hochei. Investiția de la Otopeni este un pas foarte important pentru dezvoltarea orașului și lansarea unor noi proiecte imobiliare. Un rol important pentru realizarea acestui proiect l-a avut și extinderea rețelei de apă, care va asigura și dezvoltarea altor proiecte în zonă.

 

Patinoarul inaugurat luna aceasta la Otopeni este singurul construit în zona Ilfov-București în ultimii 64 de ani și unica atracție de acest fel din împrejuri­mile capitalei, după ce arena „Mihai Flamaropol” a fost demolată. Pati­noarul are o suprafață totală de 4.863 de metri pătrați, o capacitate de 500 de locuri și 70 de locuri de parcare. „Copiii de la cluburile de hochei și patinaj artistic din Capitală se vor putea antrena gratuit pe acest patinoar și li se va asigura trans­portul cu autocare. De asemenea, se vor organiza cursuri de hochei și patinaj artistic pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 8 ani, în intervalul orar 13:00-14:00, în cadrul unei școli dedicate”, explică reprezentanții Telekom Arena. Pentru a-i încuraja pe cei mici să patineze, accesul copiilor cu vârsta între 3 și 12 ani a fost gratuit pe 23, 24 și 26 decembrie și în afara grupurilor organizate, care bene­ficiază de gratuitate permanentă.

 

Avantaje: accesibil și ieftin

Chiar dacă pare greu de ajuns la patinoarul de la Otopeni, doritorii au la dispoziție mai multe variante destul de facile. „Noi am ajuns în 20 de minute astăzi, cu mașina personală, deși locuim la Piața 1 Mai. E adevărat că a fost mai puțin aglomerat drumul astăzi, fiind mulți deja plecați din București, dar merită să venim până aici, pentru că cei mici patinează gratuit, gheața este foarte bună, mult mai bună decât în alte părți, iar prețurile sunt aproape la jumătate față de alte locuri din București. În plus, nu ne este frică de aglomerație și de oameni maturi care nu țin cont de prezența copiilor mai neștiutori pe gheață”, spunea Ioana, mamă a doi copii, în prima zi de acces al publicului larg pe noul patinoar. Inițial a fost gândit ca o investiție mică, apoi s-a transformat în ceva grandios, nu doar ca structură, ci și ca oportunitate pentru sportivi și pentru iubitorii sporturilor pe gheață. Patinoarul este situat pe Strada Drumul Gării Odăi, vizavi de Aeroportul Internațional Henri Coandă. Se poate ajunge și cu autobuzul, din București, cu liniile expres 780 și 783 sau linia de autobuz standard 449, care au stații în apropierea aeroportului. Telekom Arena este un proiect unic, singurul patinoar din zona București-Ilfov dezvoltat conform celor mai recente norme olimpice internaționale și în acord cu indica­țiile Federației Internaționale de Hochei. Principalul său scop este încurajarea practicării sportului în rândul copiilor, tinerilor și sprijinirea echipelor sportive în atingerea celor mai înalte performanțe.

 

Se întrevăd multe oportunități de dezvoltare a acestei zone

Patinoarul de la Otopeni poate fi startul pentru o dezvoltare foarte importantă a întregii zone în care a fost construit. Povestea acestui patinoar este mult mai complexă decât pare la prima vedere. Pentru realizarea lui mai era nevoie de extinderea rețelei de apă, mai exact, aducerea conductelor de pe partea opusă a DN1, unul dintre cele mai aglomerate drumuri din România. Pentru a rezolva această problemă în timp record, Veolia Apă Otopeni a făcut eforturi importante. care ar putea constitui baza de pornire pentru multe alte proiecte imobiliare ce s-ar putea dezvolta foarte mult în zona în care s-a construit patinoarul. „Proiectul a necesitat dezvoltarea rețelei de apă. Lucrările s-au desfășurat în toamna acestui an, în luna octombrie, în numai trei săptămâni. Pentru realizarea acestei lucrări în timp record și fără să fie deranjat traficul rutier de pe DN 1, s-a folosit forajul orizontal dirijat. Altfel spus, lucrarea a fost executată prin subtraversarea DN1 și, datorită acestei tehnologii, circulația nu a fost întreruptă”, explică Adrian Panaghianu, Director Operațional al Veolia Apă Servicii. Specialiștii spun că dacă s-ar fi folosit tehnologia clasică, adică săpătura deschisă pe toată lungimea drumului, nu doar că ar fi fost necesar un timp dublu de execuție și consum suplimentar de resurse, ci ar fi apărut importante restricții de circulație. La numai o lună de la extinderea rețelei de apă, deja s-au conectat alți nouă beneficiari, inclusiv două hoteluri, iar reprezentehnologie de ultimă generație, respectiv tanții Veolia iau în calcul posibilitatea de a avea un număr din ce în ce mai mare de beneficiari, pentru că există un potențial important de dezvoltare în acea zonă, chiar dacă momentan sunt doar câteva construcții. ­

Click pe imagine pentru a vedea intreaga GALERIE FOTO

Pentru început, la patinoarul Telekom Arena vor avea acces gratuit grupurile de copii și elevi care doresc să practice sporturi pe gheață. Se vor organiza cursuri gratuite de hochei și patinaj, pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 8 ani, în intervalul orar 13:00-14:00, în cadrul unei școli dedicate.

Începând cu 2 ianuarie 2017, programul de funcționare al patinoarului pentru publicul larg va fi de luni până vineri, între orele 19:00-20:40, iar sâmbăta și dumini­ca accesul celor care doresc să practice patinajul de agrement se va face în două intervale - 11:00-12:40, respectiv 18:00- 19:40.

Tarifele de acces la patinoar, pentru o sesiune, care durează 1 oră și 40 de minute, sunt:

Luni-Vineri, persoane cu vârsta cuprinsă între 3 și 12 ani – 13 lei (TVA inclus)/sesi­une, persoane cu vârsta peste 12 ani – 20 lei (TVA inclus)/sesiune;

Sâmbătă-Duminică, persoane cu vârsta cuprinsă între 3 și 12 ani – 16 lei (TVA inclus)/sesiune, persoane cu vârsta peste 12 ani – 23 lei (TVA inclus)/sesiune.

 

Grupurile organizate de copii și elevi, cât și juniorii care practică hochei sau patinaj beneficiază de acces gratuit la Telekom Arena pentru sesiunile de antrenament pe întreg parcursul anului.

Patinoarul Telekom Arena este un proiect unic și singurul din zona București-Ilfov dezvoltat conform celor mai recente norme olimpice internaționale și în acord cu indicațiile Federației Inter­naționale de Hochei. Este și singurul patinoar unde copiii beneficiază de acces gratuit, în grupuri organizate, și unde se pot antrena echipele de hochei de juniori sau patinatorii juniori în mod gratuit, la cele mai înalte standarde.

 

Subiecte în articol: patinoar Otopeni
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri