Jurnalul.ro Sport Sporturi Şah: Nisipeanu a remizat cu Antipov, la Wijk aan Zee

Şah: Nisipeanu a remizat cu Antipov, la Wijk aan Zee

Marele maestru român Liviu-Dieter Nisipeanu, care reprezintă Germania, a acumulat patru puncte după opt runde, la a 78-a ediţie a tradiţionalului turneu de şah de la Wijk aan Zee, în Olanda.

Nisipeanu, principalul favorit în grupa Challengers, a remizat, cu piesele negre, în runda a opta cu rusul Mihail Antipov, după o partidă Caro-Kann de 57 de mutări.

Lider este indianul Adhiban Baskaran, cu şase puncte şi jumătate.

În grupa Masters, campionul mondial Magnus Carlsen a remizat cu rusul Serghei Kariakin şi conduce în clasamentul general cu cinci puncte şi jumătate.

Cunoscut între specialişti ca un Wimbledon al şahului, acest turneu reuneşte cei mai buni jucători din întreaga lume.

Marele maestru Tiberiu Georgescu, care a câştigat Cupa Şah Arena, ediţia a II-a, de la Bucureşti, a comentat pentru AGERPRES, desfăşurarea turneului olandez:

''Serghei Kariakin întrerupe seria de victorii a lui Magnus Carlsen, partida dintre aceştia încheindu-se remiza. Carlsen rămâne lider solitar, după ce Caruana pierde la David Navara cu piesele negre. Într-un final complex, Caruana aparent în avantaj a încercat sa joace la câştig. Acesta şi-a pierdut obiectivitatea, iar în cele din urma a şi pierdut punctul. Navara a demonstrat o tehnica excelentă''.

În continuare, Tiberiu Georgescu s-a referit la turneul din grupa Challengers: ''Turneul B este condus de indianul Adhiban Baskaran, urmat la jumătate de punct de azerul Safarli Eltaj. Cum este să pierzi şase partide la rând? Cu siguranţă dureros. Mulţi dintre noi nu ne-am reveni, dar nu şi Haast Anne. Dupa 0/6 a câştigat cu Liviu Dieter Nisipeanu, fostul campion european şi apoi cu Nino Batsiaşvili, jucătoare care a făcut remiza cu Carlsen, în urmă cu aproximativ o lună de zile''.

Subiecte în articol: Liviu-Dieter Nisipeanu
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri