Jurnalul.ro Sport eXtrasport Legenda fotbalului italian Toto Schillaci a murit răpus de cancer

Legenda fotbalului italian Toto Schillaci a murit răpus de cancer

de Vali Deaconescu    |   

Salvatore Schillaci, cunoscut în întreaga lume ca „Toto”, golgheterul Cupei Mondiale din 1990, s-a stins din viață la vârsta de 59 de ani. Era bolnav de cancer la colon și fusese deja operat de două ori. Câștigase multe bătălii, pe teren și în afara lui, în a doua sa viață. De data aceasta nu a reușit. 

Schillaci a devenit o adevărată legendă a fotbalului italian după ce a marcat șase goluri în turneul găzduit de Italia, câștigând astfel Gheata de Aur și Balonul de Aur, titlurile oferite celui mai bun marcator și cel mai bun jucător al competiției, potrivit BBC.

Italia a ajuns până în semifinale, unde a pierdut la lovituri de departajare în fața Argentinei, însă Schillaci și-a cimentat locul în inimile fanilor datorită prestațiilor sale impresionante. În întreaga sa carieră internațională, a fost selecționat de 16 ori pentru naționala Italiei, reușind să înscrie șapte goluri.

Schillaci a început cariera de club la Messina, iar ulterior a evoluat pentru mari echipe italiene precum Juventus și Inter Milano. Eroul Cupei Mondiale din 1990 și-a făcut simțită prezența pe teren încă de la primele meciuri, marcând primul său gol în competiție ca rezervă împotriva Austriei. După un alt meci ca înlocuitor împotriva Statelor Unite, a devenit titular în partida contra Cehoslovaciei, unde a marcat din nou.

Formând un duo de succes alături de Roberto Baggio, Schillaci a continuat să impresioneze în meciurile eliminatorii, înscriind goluri decisive împotriva Uruguayului și Irlandei în sferturile de finală. Deși a deschis scorul în semifinala împotriva Argentinei, Italia a fost învinsă la penalty-uri, însă statutul de erou al lui Schillaci rămâne intact în memoria iubitorilor de fotbal.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri