Actriţa Scarlett Johansson a avertizat cu privire la iminenţa unui incident similar celui în care şi-a pierdut viaţa prinţesa Diana, după ce ar fi fost urmărită în Los Angeles de mai mulţi paparazzi, relatează miercuri Press Association.
Actriţa de la Hollywood a declarat că la ieşirea dintr-un studio unde a participat la filmarea emisiunii talk-show ''Jimmy Kimmel Live!'' a fost observată de un grup de fotografi.
Potrivit spuselor sale, cinci maşini cu geamuri fumurii au ignorat culoarea roşie a semafoarelor şi ''au pus în pericol pietonii şi pe ceilalţi şoferi'', paparazzi dorind să afle adresa la care vedeta locuieşte împreună cu copilul său.
Johansson a avertizat că este ''o chestiune de timp până ce o altă persoană va fi grav rănită sau ucisă, aşa cum s-a întâmplat cu prinţesa Diana''.
Diana, prinţesă de Wales, şi iubitul ei Dodi Fayed au murit după ce maşina Mercedes în care se aflau a fost implicată într-un accident în Paris în timp ce cuplul era urmărit de paparazzi. Şoferul, care şi-a pierdut de asemenea viaţa în incident, consumase alcool şi conducea cu viteză excesivă.
''Paparazzi recurg constant la măsuri extreme pentru a urmări şi hărţui oamenii pe care îi fotografiază'', a declarat într-un comunicat vedeta din ''Avengers: Endgame''.
''Nici după moartea tragică a prinţesei Diana legile nu au fost niciodată modificate pentru protejarea ţintelor acestor paparazzi nelegiuţi'', a adăugat actriţa.
Johansson, în vârstă de 34 de ani, cunoscută şi pentru rolurile deţinute în producţiile cinematografie ''Lost In Translation'' şi ''Girl With A Pearl Earring'', a declarat că s-a adresat unei secţii de poliţie din apropiere deoarece a simţit că este de datoria sa ''ca cetăţean îngrijorat''.
Potrivit informaţiilor locale, actriţa nu a depus plângere şi nu a fost raportată nicio infracţiune.
Johansson a solicitat ca paparazzi să fie consideraţi prin lege ''urmăritori''.
''Femei de pe teritoriul SUA sunt urmărite, hărţuite şi înspăimântate, iar o lege universală care să reglementeze 'urmărirea' trebuie luată în considerare'', a spus actriţa.
În Statele Unite, publicaţiile de ştiri mondene sunt protejate prin Primul Amendament, care face referire la libertatea cuvântului, a presei şi a religiei.
Statele americane au propriile legi referitoare la fotografi - spre exemplu, în California este ilegal ca o persoană să surprindă în fotografii copiii vedetelor într-o manieră ce poate fi considerată hărţuire.