Specialiștii în frumusețe susțin că ingredientele din creme trebuie studiate cu atenție.
”Apropo de hidratare, în toate aceste produse, toate aceste ingrediente au de fapt proprietăți antiinflamatorii, au proprietăți antioxidante și regenerative și asta, de fapt, ne ajută pe noi foarte mult.
Dar știți, în momentul în care noi ne uităm la o cremă, bineînțeles că vedem descrierea produsului respectiv, și ceea ce este extrem de important, vedem acolo ingredientele. Și în ingrediente putem să identificăm beneficiile pe care pe care le găsim și, așa cum spuneam, diferă practic în funcție de proprietățile pe care le au”, a explicat Camelia Cucu, CEO la o companie de cosmetice renumită.
”Este bine să folosim o cremă o anumită perioadă de timp, de așa manieră încât să putem să extragem maximum de profit și de beneficiu din crema respectivă. Dar o cremă nu o folosim pe termen lung, în general este recomandată cam patru-cinci luni. Depinde de crema respectivă.
Altfel, corpul, pielea, se obișnuiește cu crema respectivă și nu vom mai beneficia de rezultatele cremei respective, și nu vom mai avea efectele pe care ni le dorim, astfel încât este recomandat să schimbăm tipul de de cremă pe care o folosim”, a mai spus ea.
Suplimentele alimentare trebuie schimbate
Același lucru se întâmplă și în cazul suplimentelor alimentare.
”Și la suplimente este bine să le schimbăm. De exemplu, eu dau etape, sau faze. În faza aceasta reglăm intestinul permeabil, și atunci ajutăm celulele intestinale să se închidă. Și atunci dăm niște suplimente, după care trec la etapa doi, în care ne focusăm să echilibrăm microbiomul intestinal, după care trecem în faza trei, în care dacă o persoană are nevoie de ceva pentru acnee, îi dau ceva, sau dacă are nevoie pentru diabet altceva, reducem inflamația, evident ce avem nevoie, dar tot timpul fac lucrurile în etape, și etapele astea durează între 45 de zile și trei luni”, a explicat și medicul diabetolog Simona Cârniciu.