Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Sfaturi pentru părinți. Cât de sigur este ca mamele să consume cafea în timpul alăptării

Sfaturi pentru părinți. Cât de sigur este ca mamele să consume cafea în timpul alăptării

Mamele sunt obosite după naștere iar unele dintre întrebările lor frecvente este dacă pot să bea cafea în perioada în care alăptează.

Specialiștii spun că, în general, este sigur să consumi cofeină în timpul alăptării. Studiile arată că doar o mică parte din cofeina pe care o consumi ajunge în laptele matern, respectiv 1%. 

Chiar și așa, fiecare bebeluș reacționează diferit la cofeină. Unii pot deveni agitați și au probleme de somn iar alții inu reacționează în niiun fel. 

Experții spun că mamele care alăptează este bine să limiteze consuml de cofeină la circa 300 mg zilnic, adică maximum 2-3 cești de cafea, care includ și ceaiul, cocolata, băuturi răcoritoare, unele medicamente. 

Colegiul American al Obstetricienilor și Ginecologilor recomandă consumul de cofeină de până la 200 mg pe zi, ceea ce înseamnă două cești mici de cafea sau o ceașcă mai mare. 

Astfel că este important ca mamele să fie atente la cantitatea totală de cofeină pe care o consumă.

Cofeina se elimină treptat din corp și nu rămâne în lapte timp îndelungat. Dacă ai consumat o cantitate moderată de cofeină, nu este nevoie să arunci laptele, potrivit deparinti.ro.

Care sunt riscurile

În cantități moderate, consumul de cofeină este considerat sigur în timpul alăptării.

Însă consumul excesiv poate provoca probleme bebelușului:

-iritabilitate - ebelușii pot deveni agitați și plângăcioși dacă sunt expuși la cantități mari de cofeină prin laptele matern.

-tulburări de somn - cofeina poate afecta odihna beblușului. 

-disconfort digestiv - bebelușii pot prezenta simptome de disconfort abdominal sau colici.

 

Subiecte în articol: parinti copii alaptare
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri