Jurnalul.ro Sport Sporturi Simon Halep, victorie usoara la Stuttgart

Simon Halep, victorie usoara la Stuttgart

Simona Halep, a patra favorită la simplu, a invins-o pe Barbora Strycova cu scorul 6-2 6-3. Halep (25 ani) a încheiat conturile după o oră şi 14 minute în faţa numărului 17 mondial. 

Strycova (31 ani) a început mai bine meciul şi a condus cu 2-0, dar apoi Halep şi-a găsit ritmul şi a reuşit şase ghemuri la rând, câştigând primul set cu 6-2. Halep a luat şi primele două ghemuri din setul secund, ajungând la opt consecutive. Strycova a revenit în meci şi a restabilit egalitatea, 2-2, dar apoi Simona s-a desprins din nou, la 4-2, câştigând setul secund cu 6-3. 

Românca a reuşit 19 winners şi a comis 12 erori neforţate, în timp ce Strycova a avut 13 mingi direct câştigătoare şi 21 de erori neforţate. 

Halep are acum 3-1 în meciurile directe cu Strycova, pe care a mai învins-o în 2014, la Beijing, 6-1, 6-4 (în primul tur), şi în 2016, la Indian Wells, 6-3, 1-0 (abandon Strycova), în optimi. Cehoaica a obţinut singura victorie în 2010, la Paris, cu 6-1, 6-4 în optimi. 

În sferturile de finală, Halep s-ar putea revedea cu britanica Johanna Konta, adversara României din meciul de FED Cup de săptămâna trecută.

Românca se va duela cu învingătoarea partidei dintre Johanna Konta și Anastasija Sevastova.

Subiecte în articol: Simona Halep
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri