Jurnalul.ro Ştiri Externe Situație dramatică la Los Angeles: Ambulanțele nu mai transportă pacienți în stare gravă

Situație dramatică la Los Angeles: Ambulanțele nu mai transportă pacienți în stare gravă

de Giulia Anghel    |   

Ambulanțele din Los Angeles nu mai transportă pacienți cu șanse mici de supraviețuire deoarece spitalele sunt pline și acestea rămân blocate la intrarea în unitățile sanitare, scrie latimes.com.

„Multe spitale sunt la limită și trebuie să ia decizii foarte dure cu privire la îngrijirea pacienților. Volumul mare de pacienți este reprezentat de cazurile de după Ziua Recunoștinței. Încă nu știm cate sunt cele după Crăciun și Anul Nou”, a declarat dr. Christina Ghaly, directorul serviciilor de sănătate din L.A.

Camerele de gardă sunt supraaglomerate și bolnavii trebuie să aștepte în ambulanțe chiar și opt ore pentru a se elibera un pat. Acest lucru împiedică unitățile de salvare să răspundă la alte urgențe. 

Pentru a face față, oficialii au conceput un plan de urgență pentru a se crea spații temporare de primire a ambulanțelor, astfel încât au fost instalate corturi sau umbrele pentru pacienți. 

Un paramedic sau un tehnician medical de urgență poate ajuta la monitorizarea a până la patru pacienți în astfel de zone, o schimbare importantă față de practica convențională, cu un singur pacient monitorizat de un membru al personalului ambulanței.

Oficialii spun că planul permite mai multor ambulanțe să fie operaționale. Însă un spațiu de primire a ambulanțelor poate fi implementat numai cu permisiunea Centrului de alertă medicală al Agenției Județene a Serviciilor Medicale de Urgență din L.A.

Pragul maxim este atins atunci când toate zonele disponibile de tratament pentru pacienții de la camerele de gardă, inclusiv holurile, sunt ocupate complet și cel puțin trei ambulanțe sau cel puțin trei pacienți, ori paramedici, trebuie să aștepte mai mult de o oră.

Măsurile suplimentare ilustrează impactul pe care îl au asupra sistemului medical pacienții cu COVID-19. Numai luni au fost internați 7.898 de bolnavi cu noul coronavirus. Dintre aceștia, 1.627 se află la terapie intensivă. Autoritățile sunt astfel îngrijorate că infecțiile vor crește și mai mult în următoarele zile. 

„Probabil că vom experimenta cele mai grave situații, de la începutul pandemiei, în luna ianuarie. Toată lumea ar trebui să țină cont de faptul că ratele de transmitere sunt atât de mari încât riscați o expunere ori de câte ori ieșiți din casă”, a spus Barbara Ferrer, director de sănătate publică al L.A.

Autoritățile din California au creat o rezervă de oxigen, iar Corpul Inginerilor Armatei a trimis echipaje specializate pentru a actualiza sistemele de livrare a oxigenului la mai multe spitale. Totodată, există un serviciu specializat care le acordă oxigen la domiciliu unor pacienți cu COVID-19. 

„Explorăm orice modalitate posibilă de a reduce povara spitalelor. Există o mulțime de acțiuni care au fost întreprinse pentru a îmbunătăți coordonarea identificării cienților ce necesită spitalizare și găsirea de paturi disponibile. De exemplu, există paturi disponibile în unele instituții de asistență medicală calificate și facem tot posibilul pentru a elimina restricțiile, astfel încât pacienții să se poată muta în aceste instituții de asistență medicală calificate”, a declarat dr. Dr. Jeffrey Gunzenhauser, ofițerul medical principal al Los Angeles-ului.
Bolnavii care ar putea fi mutați în astfel de centre sunt cei care au suferit un atac de cord sau un accident vascular cerebral și nu au nevoie să rămână în spitale, dar trebuie să beneficieze de asistență medicală intensă.

Dacă, la începutul pandemiei, 92% dintre persoanele care au decedat din cauza infecției cu COVID-19 aveau probleme de sănătate preexistente, acum acest procent s-a redus la 86%. 

 

 


 

 

Subiecte în articol: los angeles COVID ambulante
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri