În regia lui Tino Geirun, spectacolul face parte din repertoriul teatrului Pygmalion şi îl are în distribuţie pe actorul Philipp Kaplan, iar traducerea în limba germană a piesei de teatru a fost realizată de Alexandru Toderașcu şi Tino Geirun. Piesa face parte din volumul „Ultima dorință”. Comédii de Radu F. Alexandru, publicat în anul 2018 la editura Polirom, care a obținut Premiul „Ion Luca Caragiale” al Academiei Române pentru anul 2018 şi Premiul „Cartea de teatru a anului 2018” oferit de Uniunea Scriitorilor din România.
„Orice premieră este o bucurie și un motiv de emoție. Spectacolul din această seară nu face excepție, ba din contră, are note care îi dau un caracter cu totul aparte. Prima: este vorba de o «premieră mondială». Piesa nu a fost pusă încă în scenă în România. Teatrul Național din Cluj, constrâns de măsurile impuse de pandemie, a fost obligat să meargă pe varianta on line - scena fiind închisă. A fost, și continuă să fie, o propunere de succes. A doua notă care mi se pare demnă de reținut este reîntâlnirea mea cu regizorul Țino Geirun, care a făcut două spectacole memorabile pe textele mele, în România, înainte de 1989, și cu dl. Philipp Kaplan, actor de mâna întâi, și care mi s-a spus că a îmbrățișat textul cu o dăruire totală. Dacă mai adaug plăcerea de-a fi avut o colaborare exemplară cu ICR Viena se va înțelege, sunt sigur, motivele pentru care aștept cu bucurie și emoție spectacolul din această seară. Să bată gongul.” (Radu F. Alexandru)
Radu F. Alexandru s-a născut pe 12 iulie 1943 la Bucureşti. A absolvit Facultatea de Matematică (1965) şi Facultatea de Filozofie (1974), Universitatea din Bucureşti, şi un curs postuniversitar de regie de teatru la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” (1983). Este doctor în comunicare audiovizuală, dramaturg, scenarist, prozator, publicist. A fost profesor asociat la UNATC. Senator în legislaturile 1996-2000, 2000-2004, 2008-2012. Membru al Uniunii Scriitorilor din România, preşedintele Filialei de Dramaturgie. A debutat în 1971 cu volumul de proză Cu faţa spre ceilalţi. Volume de teatru: Buna zi de mîine (1981), Mlaştina (1992), Nimic despre Hamlet (1995), Poveste despre tatăl meu (2006), Tsunami (2008). Spectacole de teatru, jucate pe scenele teatrelor din Bucureşti (TNB, Bulandra, Teatrul Mic, Nottara, TES) şi din ţară: Dilema, Dinu, Saltimbancii, Mansarda, Iubiri, O şansă pentru fiecare, Omul care face minuni, Privind în jur cu ochi fără lumină, Nimic despre Hamlet, Domnul Sisif, Poveste despre tatăl meu, La vita e bella, Luminiţa, de la capătul tunelului. Scenarii de film: La capătul liniei (1981), Punct. şi de la capăt (1986), Omul zilei (1997), Damen-Tango (2004), Second hand (2005). I s-au decernat numeroase premii şi distincţii pentru dramaturgie, scenariu de film şi publicistică în ţară şi în străinătate.
Teatrul Pygmalion din Viena, a cărui regie artistică este semnată de regizorul de origine română Tino Geirun, promovează prin spectacolele organizate interculturalitatea şi dramaturgia europeană cu puternice accente pe schimbul cultural între România şi Austria.