Jurnalul.ro Ştiri Externe Spionaj cibernetic: Australia acuză China că oferă sprijin hackerilor

Spionaj cibernetic: Australia acuză China că oferă sprijin hackerilor

de Redacția Jurnalul    |   

Agenția guvernamentală de securitate cibernetică din Australia a acuzat marți un grup de hackeri susținut de China că a furat parole și nume de utilizator de la două companii australiene în 2022. Companiile nu au fost numite. Grupul reprezintă în continuare o amenințare, susțin australienii.

Un raport al Centrului Australian de Securitate Cibernetică a stabilit că hackerii, numiți APT40, au efectuat operațiuni cibernetice pentru Ministerul Securității de Stat din China, potrivit Reuters.

„Activitatea și tehnicile se suprapun cu grupurile urmărite ca Advanced Persistent Threat (APT) 40”, se spune în raportul care include contribuții de la agențiile principale de securitate cibernetică din SUA, Marea Britanie, Canada, Noua Zeelandă, Japonia, Coreea de Sud și Germania.

Ambasada Chinei în Australia nu a comentat acuzațiile.

Oficialii americani și britanici au acuzat în martie Beijingul că a coordonat o campanie de spionaj cibernetic de amploare care ar fi vizat milioane de oameni, inclusiv parlamentari, academicieni și jurnaliști, precum și companii importante, unele din domeniul apărării. Atunci, chinezii au respins acuzația pe care au catalogat-o drept „manevră politică”.

Noile informații apar în timp ce Australia și China încearcă să-și refacă relațiile. Tensiunile s-au amplificat după ce autoritățile de la Canberra au cerut o investigație independentă asupra originii COVID-19. Beijingul a răspuns impunând tarife suplimentare la mai multe produse australiene. Între timp, cele mai multe taxe au fost anulate și diplomații din cele două țări au reînceput discuțiile.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: spionaj cibernetic China hackeri
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri