Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul investește în stadion de 16.000 de locuri la Oradea și modernizarea patinoarului din Galați

Guvernul investește în stadion de 16.000 de locuri la Oradea și modernizarea patinoarului din Galați

de Redacția Jurnalul    |   

Guvernul a adoptat, în ședința de miercuri, la propunerea Ministerului Dezvoltării, două proiecte de acte normative cu un impact social major pentru modernizarea infrastructurii sportive.

Primul proiect se referă la aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Construire Complex Sportiv – Obiectiv 1, municipiul Oradea, str. Făgărașului nr. 2, județul Bihor”. Complexul este alcătuit din 5 obiective de investiție, care se vor realiza etapizat. Primul obiectiv este stadionul de fotbal care are o suprafață de 13.000 mp și o capacitate de 16.291 locuri.

Durata de execuție a obiectivului este de 24 luni, iar valoarea investiției este de 472.915.000 lei și va fi realizată prin Programul național de construcții de interes public sau social derulat de Compania Națională de Investiții S.A.

Al doilea proiect, „Modernizare și extindere patinoar artificial Bulevardul George Coșbuc, nr. 253, Municipiul Galați, Județul Galați”, presupune modernizarea și extinderea patinoarului cu o capacitate existentă de 3.800 de locuri la 5.100 de locuri și a spațiilor conexe necesare desfașurării activitățiilor sportive. Astfel se dorește reducerea consumului de combustibil convențional pentru încălzire, precum și a emisiilor de gaze cu efect de seră. Reducerea costurilor cu încălzirea spațiilor pe perioada de iarnă și a climatizării pe perioada de caniculă și rezolvarea tuturor problemelor legate de securitatea la incendiu conform prevederilor legale în vigoare, reprezintă, de asemenea, o altă prioritate.

Valoarea investiției este de 355.110.000 de lei și va fi realizată prin Programul național de construcții de interes public sau social derulat de Compania Națională de Investiții S.A.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: stadion patinoar infrastructura sport
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri