Jurnalul.ro Ştiri Externe Un întreg stat indian, lăsat fără internet

Un întreg stat indian, lăsat fără internet

Autoritățile indiene au blocat ieri accesul la internet pentru aproximativ 27 de milioane de persoane din statul Punjab, pentru a treia zi consecutiv. Interdicția a fost impusă în cadrul unei operațiuni de arestare a lui Amritpal Singh, un lider al mișcării separatiste Khalistan, care urmărește crearea unui stat suveran pentru adepții religiei sikh.

 

Închiderea internetului, care afectează tot statul din nordul Indiei, a intrat în vigoare sâmbătă și a fost prelungită de guvern până marți la prânz. Decizia a fost luată în temeiul unei legi care permite întreruperea conexiunii pentru „a preveni orice incitare la violență și orice tulburare a păcii și a ordinii publice".

 

De asemenea, Poliția din Punjab a justificat oprirea internetului ca mijloc de menținere a ordinii publice și de stopare a răspândirii de „știri false". În paralel, pe străzi au loc proteste, iar polițiștii și trupele paramilitare au fost desfășurate în mai multe districte din stat în încercarea de a menține ordinea publică.

Subiecte în articol: stat indian internet
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri