Jurnalul.ro Ştiri Externe Gruparea Statul Islamic a revendicat atacul asupra Ambasadei pakistaneze din Kabul

Gruparea Statul Islamic a revendicat atacul asupra Ambasadei pakistaneze din Kabul

de Redacția Jurnalul    |   

Statul Islamic a revendicat responsabilitatea pentru un atac asupra ambasadei Pakistanului din capitala afgană Kabul, prin intermediul unei declarații difuzate duminică pe Telegram de unul dintre canalele afiliate grupului militant.

Ambasada a fost atacată vineri, iar un agent de securitate pakistanez a fost rănit de focuri de armă în ceea ce Islamabadul a numit a fi o tentativă de asasinare a șefului său de misiune, care nu a fost însă rănit.

Statul Islamic a afirmat că atacul a fost comis de doi dintre membrii săi înarmați cu „arme medii și cu lunetiști” și îl viza pe ambasador și gărzile sale care se aflau în curtea ambasadei.

Autoritățile talibane au declarat că investighează atacul și că incinta ambasadei a fost ținta unor focuri de armă de la o clădire din apropiere. Poliția a declarat că a arestat un suspect și a recuperat două arme de foc.

Atacul a rănit cel puțin un gardian și a provocat pagube clădirii, a precizat Statul Islamic, potrivit Reuters.

Ministerul pakistanez de Externe a declarat că a văzut rapoartele privind revendicarea de către Statul Islamic.

„În mod independent și în consultare cu autoritățile afgane, verificăm veridicitatea acestor rapoarte”, a spus acesta într-o declarație, adăugând că atacul a fost o reamintire a riscului pe care activitatea militantă îl reprezintă pentru regiune.

„Trebuie să acționăm cu hotărâre, cu toată forța noastră colectivă, pentru a învinge această amenințare”, a declarat Ministerul de Externe.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: stat islamic ambasada atac
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri