Jurnalul.ro Timp liber Casa Sticla, hârtia și plasticul - cum poți scăpa de ele și primi bani în schimbul lor

Sticla, hârtia și plasticul - cum poți scăpa de ele și primi bani în schimbul lor

Indiferent că vrei să ai parte de o sursă de venit alternativă sau doar să ai mai multă grijă de mediul înconjurător, reciclarea este răspunsul la orice întrebare. Așa se face că numeroase centre de colectare selectivă și reciclare, cum este un centru de colectare sticla, face aceste lucruri pentru tine. Pe cât de nocive sunt deșeurile atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru om, pe atât de mult bine face reciclarea. Nu doar că nivelul consumului de energie scade vertiginos, ci și necesarul de resurse naturale. Descoperă alături de noi cum poți obține bani din sticla, plasticul și hârtia de care nu mai ai nevoie, în câțiva pași!

1. Începe să colectezi deșeurile în mod selectiv

Orice gospodărie adună, în fiecare zi, numeroase ambalaje rezultate în urma consumului de alimente. Cutiile de iaurt, cele folosite la împachetat și chiar foliile în care sunt ambalate diferite gustări transformă coșul de gunoi într-o adevărată necunoscută. Din acest motiv, pentru a înțelege de ce este nevoie de colectare selectivă, trebuie să cunoaștem în prealabil drumul pe care deșeurile îl parcurg imediat ce sunt aruncate la coșul de gunoi.

În lipsa colectării selective, acestea sunt trimise instant la gropile de gunoi. Aici, urmează să fie arse, fenomen în urma căruia sunt degajate numeroase noxe și substanțe nocive pentru pătura de ozon - și, implicit, pentru oameni.

Subțierea stratului de ozon este cauza principală a creșterii incidenței a cancerului de piele. Acest lucru este un fapt întâlnit în rândul multor persoane din întreaga lume.

Spre deosebire de arderea deșeurilor, colectarea selectivă presupune sortarea acestora pentru ca, mai apoi, să poată fi folosite în reciclare. Materiale precum sticlă, hârtie, plastic sau lemn sunt des folosite pentru a produce altele noi, folosindu-se un consum mult mai mic de energie și zero materii prime.

2. Curăță totul bine înainte de a-l arunca la coș

Chiar dacă ai decis să începi colectarea selectivă, trebuie să acorzi foarte mare importanță modului în care cureți toate lucrurile pe care vrei să le reciclezi. Altfel spus, orice cutie în care a fost iaurt trebuie spălată bine, precum și cutiile pentru lapte. Ține cont de faptul că acestea vor ajunge direct în procesul de reciclare, iar orice altă impuritate existentă va afecta în mod semnificativ rezultatul final. Chiar dacă pare destul de greu la început, vei vedea că pe parcurs întreaga activitate se va transforma într-un obicei pe care îl vei repeta în fiecare zi, ca și cum l-ai fi început din copilărie.

3. Informează-te cu privire la avantajele reciclării

Spre deosebire de orice altă activitate îndreptată spre mediul înconjurător, reciclarea are un efect direct asupra calității naturii. Așa se face că acest lucru este capabil să salveze milioane de vieți ale animalelor care trăiesc în sălbăticie, precum și a peștilor existenți în mări și oceane. Mai mult, toate aceste lucruri au efect direct asupra omului, ceea ce face ca și calitatea vieții noastre să fie una mult mai bună.

Din fericire pentru noi, atât colectarea selectivă, cât mai ales reciclarea au rezultate imediate. Cu cât avem mai puține deșeuri în natură și în gropile de gunoi, cu atât vom putea avea parte de o lume mai bună, pe termen lung. Schimbarea pleacă de la fiecare dintre noi!

Subiecte în articol: colectare selectiva a deseurilor
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri