Jurnalul.ro Ştiri Observator 900 de studenți, în taberele de iarnă organizate de Ministerul Familiei

900 de studenți, în taberele de iarnă organizate de Ministerul Familiei

de Redacția Jurnalul    |   
900 de studenți, în taberele de iarnă organizate de Ministerul Familiei

900 de studenți au fost în taberele de iarnă organizate de Ministerul Familiei. Acestea au avut loc în două serii în luna februarie. Studenții s-au adunat în județele Brașov, Argeș, Suceava, Prahova și Sibiu.

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse anunță încheierea taberelor de iarnă studențești desfășurate în două serii, în perioada 10 – 23 februarie, la care au participat peste 900 de studenți.

Taberele studențești de iarnă au fost organizate de minister prin Casele de Cultură ale Studenților și Complexul Cultural Sportiv Studențesc „TEI”. În ambele serii de tabere au participat peste 900 de studenți.

”După două săptămâni de distracție și voie bună, declarăm închise taberele de iarnă pentru studenți. Îi felicit pe acești tineri pentru seriozitatea de care au dat dovadă, felicit universitățile, federațiile și asociațiile pentru implicare. Mulțumesc domnului Florin Jianu, președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România pentru sprijinul acordat în organizarea atelierelor de antreprenoriat și fonduri europene organizate în cadrul cărora studenții au găsit răspuns la multe întrebări precum: de ce să devii antreprenor? Ce înseamnă să fii antreprenor? Unde poți găsi surse de finanțare pentru proiectele tale? Mulțumesc tuturor celor implicați pentru o experiență minunată și pentru oportunitatea de a-i inspira pe studenți. Să continuăm să creștem împreună și să construim un viitor pentru tinerii noștri!”, a declarat ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia-Elena Intotero.

Stațiunile în care studenții și-au petrecut vacanța de iarnă au fost: Pârâul Rece - județul Brașov; Sinaia; Bughea de Sus - județul Argeș; Gura Humorului - județul Suceava; Bușteni; Predeal; Păltiniș - județul Sibiu. Cazarea și masa au fost suportate din bugetul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Pe lângă activități de socializare, studenții au beneficiat de activități educative precum cursuri de dezvoltare personală, orientare școlară și profesională, ateliere de antreprenoriat și fonduri europene. Din acest an studenții cu dizabilități au putut fi însoțiți în tabără de persoana desemnată ca asistent personal de comisia medicală.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri