Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Alcoolul contribuie la șapte tipuri de cancer

Alcoolul contribuie la șapte tipuri de cancer

de Redacția Jurnalul    |   

Alcoolul joacă un rol important în dezvoltarea a șapte tipuri diferite de cancer, avertizează experții în oncologie.

Studiul făcut de Cancer Research UK (Cruk) și National Cancer Institute (NCI) din Statele Unite evidențiază legătura clară între consumul excesiv de alcool și creșterea riscului de cancer, oferind totodată indicații despre cantitatea de alcool considerată periculoasă.

În Marea Britanie, anual, aproximativ 12.000 de persoane sunt diagnosticate cu un cancer asociat consumului de alcool, acesta provocând în jur de 4.200 de decese. Publicația The Sun, care a raportat aceste cifre, estimează că situația ar putea fi similară și în alte părți ale lumii.

„Lucrul important de reținut este că de fiecare dată când beți, creșteți riscul de cancer", spune dr. Therese Bevers, director medical al unui centru de prevenire a cancerului.

Persoanele considerate „băutoare înrăite” sunt bărbații care consumă 15 sau mai multe pahare pe săptămână și femeile care beau cel puțin opt pahare săptămânal. În aceste cazuri, riscul de a face cancer al corzilor vocale este de 2,6 ori mai mare.

Riscul de cancer al gurii și al gâtului crește de 5 ori, al esofagului de 5 ori. În cazul cancerului hepatic, riscul se dublează.

Riscul de cancer intestinal și rectal crește de 1,5 ori, iar cancerul de sân de 1,6 ori mai mare.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: alcool cancer oncologie
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri