Jurnalul.ro Timp liber Culinar Supă SUPREMĂ de cartofi cu bacon, tarhon şi coriandru

Supă SUPREMĂ de cartofi cu bacon, tarhon şi coriandru

Această supă nu presupune mari eforturi dacă avem ingredientle necesare. Supa de cartofi este cremoasă şi fină ca mătasea cu arome blânde şi gust delicios.

500 g de bacon tocat
2 fire de ţelină apio, taiate mărunt
1 ceapă tocată
3 căţei de usturoi pisaţi
8 cartofi, curăţaţi şi tăiaţi în cubuleţe
3 linguri cu unt
1 litru de stock de pui (supa de pui)
30 g de făină
240 ml de smântână fermentată
1 lingurită de tarhon uscat
3 linguriţe coriandru proaspăt, tocat
sare şi piper


Într-un tuci prăjim bacon-ul la foc mediu. Scoatem bucăţelele de bacon din oală şi le punem de-o parte. Scurgem grăsimea dar păstrăm aproximativ două linguri.

În aceeaşi oală punem ţelina şi ceapa şi le gătim până ceapa devine transparentă, aproximativ 5 minute. Adăugăm usturiuzl şi continuăm să gătim încă 1 sau 2 monute. Adăugăm cartofii cubuleţe, amestecăm şi sotăm cam 3 - 4 minute. Adăugăm bucăţelele de bacon şi turnăm supă numai cât să acopere cartofii. Acoperim şi lăsăm să fiarbă la foc mic până cartofii se inmoaie.

Într-o tigaie topim untul si adăugăm făina amestecând constant în jur de 1-2 minute. Adăugăm smântâna, tarhonul şi coriandrul, amestecând continuu. Aducem la punctul de fierbere amestecând până se îngroasă. Turnăm acest amestec în supa cu cartofi. Jumătate din cantitatea de supă o mixăm după care o turnăm înapoi în tuci.

Se gustă şi se adaugă sare dacă este necesar.

Subiecte în articol: supa crema de cartofi
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri