500 g de bacon tocat
2 fire de ţelină apio, taiate mărunt
1 ceapă tocată
3 căţei de usturoi pisaţi
8 cartofi, curăţaţi şi tăiaţi în cubuleţe
3 linguri cu unt
1 litru de stock de pui (supa de pui)
30 g de făină
240 ml de smântână fermentată
1 lingurită de tarhon uscat
3 linguriţe coriandru proaspăt, tocat
sare şi piper
Într-un tuci prăjim bacon-ul la foc mediu. Scoatem bucăţelele de bacon din oală şi le punem de-o parte. Scurgem grăsimea dar păstrăm aproximativ două linguri.
În aceeaşi oală punem ţelina şi ceapa şi le gătim până ceapa devine transparentă, aproximativ 5 minute. Adăugăm usturiuzl şi continuăm să gătim încă 1 sau 2 monute. Adăugăm cartofii cubuleţe, amestecăm şi sotăm cam 3 - 4 minute. Adăugăm bucăţelele de bacon şi turnăm supă numai cât să acopere cartofii. Acoperim şi lăsăm să fiarbă la foc mic până cartofii se inmoaie.
Într-o tigaie topim untul si adăugăm făina amestecând constant în jur de 1-2 minute. Adăugăm smântâna, tarhonul şi coriandrul, amestecând continuu. Aducem la punctul de fierbere amestecând până se îngroasă. Turnăm acest amestec în supa cu cartofi. Jumătate din cantitatea de supă o mixăm după care o turnăm înapoi în tuci.
Se gustă şi se adaugă sare dacă este necesar.