Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Superlativele mapamondului. LACUL ROZ din Australia. VIDEO

Superlativele mapamondului. LACUL ROZ din Australia. VIDEO

Una dintre minunăţiile naturii este lacul Hillier din Australia. Aura misterioasă a lacului este dată de apa acestuia, care este colorată în roz.

Lacul de pe Middle Island a fost descoperit în 1802, când un navigator britanic, Matthew Flinders, a escaladat cea mai înaltă culme de pe insulă pentru a privi reţeaua de ape din jur, moment în care privirea i-a fost atrasă de un ochi de apă de culoare roz.

Cu o lungime de aproximativ 600 de metri, lacul este înconjurat de o plajă cu nisip, dincolo de care se întind pretutindeni păduri de niaouli şi eucalipt. Văzut de sus, lacul pare o uriaşă gumă de mestecat.

Lacul Hillier nu este singurul lac cu apă roz din lume. Există alte şapte lacuri cu apă roz pe mapamond, patru dintre acestea aflându-se în Australia. Spre deosebire de lacul Retba din Senegal – cel mai mare lac roz din lume - unde concentraţia foarte mare de sare face ca apa să fie roz, în cazul lacului Hillier care este, de asemenea, un lac sărat, cauza exactă nu a fost încă determinată.

Iniţial cercetătorii au bănuit că apa colorată este cauzată de nişte bacterii sau alge care în contact cu lumina soarelui ar putea imprima o astfel de culoare, totuşi, analizele ulterioare nu au indicat nici prezenţa bacteriilor şi nici a algelor, singura descoperire specială fiind................

Află mai multe despre LACUL ROZ din Australia și urmărește VIDEO, AICI

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri