Jurnalul.ro Ştiri Observator Superman Challenge. Tineri răniți grav în urma provocării virale de pe TikTok. 20 de copii au ajuns la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu

Superman Challenge. Tineri răniți grav în urma provocării virale de pe TikTok. 20 de copii au ajuns la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu

de Redacția Jurnalul    |   

Tot mai mulți tineri ajung la spital cu fracturi grave după ce au încercat o provocare periculoasă virală pe TikTok. La Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu din București, într-o singură zi, 20 de tineri au fost internați din cauza accidentelor provocate de această provocare. Medicii trag un semnal de alarmă și fac apel la părinți și copii să evite astfel de gesturi riscante.

Provocarea de pe TikTok se numeşte Superman Challenge şi a făcut deja zeci de victime. Provocarea constă în sărituri riscante, unde un tânăr sară în timp ce alți doi încercă să îl prindă, însă în multe cazuri aceștia nu reușesc, iar persoana care sare cade pe piept și suferă leziuni grave. Imaginile video cu aceste încercări periculoase au fost distribuite pe TikTok, ceea ce a dus la răspândirea fenomenului.

Alexandru Ulici, managerul Spitalului de Copii Grigore Alexandrescu, a declarat că fenomenul a început să fie semnalat vineri, însă numărul accidentelor a crescut semnificativ în zilele următoare. Luni, cel puțin 20 de pacienți au fost internați cu fracturi și traumatisme, cele mai frecvente fiind la nivelul brațelor și umerilor. Unii dintre acești tineri au necesitat intervenții chirurgicale urgente.

Medicul a precizat că, la început, pacienții erau doar din București, dar acum cazurile au început să apară și din alte județe ale țării, ceea ce sugerează că fenomenul se extinde rapid.

„Ieri (luni - n.r.), au fost cel puțin 20 de pacienți cu fracturi, traumatisme, după aceste provocări și probabil nu a fost atins apogeul. Cele mai multe sunt fracturi de braț și umăr. Chiar acum avem doi pacienți internați, care vor fi azi operați. Numărul e mare. Sunt copii de școală, cu vârste de peste 10 ani.

La început erau pacienți doar din București, dar ulterior au apărut și din ale județe. Fenomenul se extinde așa că facem apel, atragem atenția asupra pericolului acestei încercări, copiii să nu participe, să se protejeze, deoarece consecințele sunt grave.

Copiii au povestit, au filmulețele pe telefon. Nu ne-a venit să credem când le-am văzut. E frustrant când lucruri despre care crezi că e de bun simț să nu se întâmple se întâmplă totuși", a declarat medicul, la Antena 3 CNN.

Medicii fac apel la părinți să monitorizeze activitățile online ale copiilor și să le explice pericolele implicate de aceste provocări virale.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri