Jurnalul.ro Ştiri Locale Sute de persoane din Olt infectate cu COVID-19 refuză internarea

Sute de persoane din Olt infectate cu COVID-19 refuză internarea

205 persoane din județul Olt care au fost infectate cu COVID-19 au refuzat să se interneze, întrucât se consideră asimptomatici. Au acceptat spitalizarea doar cei care au avut nevoie de concediu medical. 

„Conform actului legislativ, fiecare caz confirmat ar trebui să fie internat cele 48 de ore pentru o evaluare de către medicul infecţionist. Până în prezent, au refuzat  internarea 205 persoane.”, a spus Gabriela Gogiu, purtător de cuvânt al DSP Olt. 

Avocatul Ciprian Mitoşeriu spune că DSP-urile şi cadrele medicale au posibilitatea de a lua la cunoştinţă când sunt încălcate normele legale. 

„În cazul de faţă am vorbit mai mult de Legea 136, dar sunt şi alte acte normative emise anul acesta şi care au acelaşi scop, context în care datoria lor ar fi să sesizeze organele de cercetare penală”.

„Dacă refuzi să mergi la spital pentru că tu crezi că eşti asimptomatic, ai grijă! COVID-19 este o boală imprevizilă”, spune medicul infecţionist Adrian Marinescu: „În câteva ore te-ai putea trezi că ajungi direct în ATI.

Mediafax

Subiecte în articol: COVID olt internare asimptomatici
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri