Jurnalul.ro Cultură Film Sylvester Stallone va fi anchetat pentru agresiune sexuală

Sylvester Stallone va fi anchetat pentru agresiune sexuală

Procurorii americani au demarat o anchetă pentru a stabili dacă actorul Sylvester Stallone, un star al filmelor de acţiune, ar trebui să fie judecat pentru o agresiune sexuală semnalată anul trecut. "Un dosar a fost prezentat de Poliţia din Santa Monica", o municipalitate aflată în proximitatea metropolei Los Angeles. "Ancheta îl vizează pe Sylvester Stallone", a explicat Greg Risling, purtător de cuvânt al Procurorului districtual din Los Angeles, Jackie Lacey.

 

"Dosarul este examinat de echipa noastră de specialişti în infracţiuni de natură sexuală", a adăugat el. Acest caz vizează o femeie care a afirmat în noiembrie 2017 că starul hollywoodian, în vârstă de 71 de ani, celebru pentru rolurile interpretate în francizele de acţiune "Rocky" şi "Rambo", a agresat-o în anii 1990.

Greg Risling a refuzat să dezvăluie alte detalii despre circumstanţele în care s-a produs agresiunea prezumtivă şi nu a precizat dacă faptele au fost prescrise. Acuzaţiile au apărut în contextul mişcarii #MeToo, care a atras atenţia opiniei publice mondiale asupra violenţelor sexuale comise la Hollywood, dar şi în alte părţi ale lumii.

În decembrie, avocatul Martin Singer a declarat că Stallone "contestă categoric această acuzaţie şi este clar faptul că acea femeie a contactat poliţia pentru ca povestea ei să apară în presă". El a recunoscut însă că artistul a avut o relaţie cu victima prezumtivă în timpul unor filmări desfasurate în Israel în 1987, cand starul era celibatar.

Acelaşi avocat a precizat că Sylvester Stallone intenţionează să depună în instanţă o plângere împotriva acelei femei, pe care o va acuza de fals în declaraţii. Mişcarea #MeToo a fost înfiinţată în urma valului de acuzaţii formulate împotriva producătorului de film Harvey Weinstein, căzut în dizgraţie la Hollywood, după ce a fost acuzat - şi pus oficial sub acuzare - pentru viol şi agresiune sexuală. AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri