Jurnalul.ro Auto Zeci de mii de mașini Tesla, rechemate în service din cauza problemelor tehnice

Zeci de mii de mașini Tesla, rechemate în service din cauza problemelor tehnice

de Redacția Jurnalul    |   

Compania Tesla a rechemat în service peste 80.000 de mașini vândute în China din cauza unor probleme tehnice.

Tesla Inc a rechemat în service mașini fabricate în China și importate, produse încă din 2013, din cauza unor probleme legate de software și de centurile de siguranță, se arată într-un comunicat al autorității chineze de reglementare a pieței, publicat vineri.

Producătorul american de automobile electrice a rechemat 67.698 de automobile Model S și Model X importate în China între 25 septembrie 2013 și 21 noiembrie 2020, din cauza unor probleme software care afectează sistemul de gestionare a bateriei, potrivit CNN.

Tesla (TSLA) a anunțat că va actualiza software-ul vehiculelor rechemate în service.

De asemenea, Tesla a rechemat 2.736 de automobile Model 3 importate, fabricate între ianuarie și noiembrie 2019, și 10.127 de automobile fabricate în China, produse între 14 octombrie 2019 și 26 septembrie 2022. Acest lucru a fost provocar de instalarea defectuoasă a centurilor de siguranță. Specialiștii Tesla le vor verifica și le vor reinstala, mai scrie în comunicat.

În aprilie, Tesla a rechemat în service alte 127.785 de automobile Model 3 din China, invocând potențiale defecțiuni ale unor componente care ar putea cauza accidente.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: tesla masini service
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri