Documentele dezvăluie că TikTok știa că funcțiile sale favorizează utilizarea compulsivă și că acest comportament are efecte negative asupra sănătății mintale, inclusiv pierderea abilităților analitice, formării memoriei și gândirii contextuale, precum și creșterea anxietății.
Conform cercetărilor interne ale companiei, utilizatorii adolescenți au depășit cu mult limitele impuse de instrumentele de gestionare a timpului, petrecând în medie 107 minute pe aplicație.
TikTok a descoperit că algoritmul său plasează utilizatorii în „bule de filtre” negative după doar 30 de minute de utilizare, ceea ce poate amplifica expunerea la conținut dăunător, precum cel care promovează tulburările alimentare.
TikTok se confruntă momentan cu provocări majore în cee ace privește moderarea conținutului, documentele arătând că multe videoclipuri care încalcă regulile, inclusiv cele care normalizează abuzurile asupra minorilor, scapă de filtre.
TikTok a respins acuzațiile, susținând că citatele prezentate sunt scoase din context și că aplicația are măsuri puternice de siguranță.
(sursa: Mediafax)