Decizia a fost luată în urma unei analize efectuate de către șeful responsabil cu informațiile din Canada. Concluzia a fost că aplicația „reprezintă un nivel inacceptabil de risc pentru confidențialitate și securitate", a declarat un purtător de cuvânt al guvernului, potrivit BBC.
Prim-ministrul Justin Trudeau a declarat că există suficiente îngrijorări cu privire la securitate pentru a impune această schimbare.
„Acesta ar putea fi primul pas, ar putea fi singurul pas pe care trebuie să îl facem", a declarat Trudeau luni, în cadrul unei conferințe de presă.
TikTok a fost criticată pentru utilizarea informațiilor personale și pentru legăturile sale cu guvernul chinez. Un purtător de cuvânt al TikTok a spus că firma este dezamăgită de această decizie.
Decizia canadienilor vine la doar câteva zile după ce Comisia Europeană a anunțat o măsură similară. Interdicția pentru angajații Comisiei Europene va intra în vigoare la 15 martie.
Și angajaților federali americani li s-a interzis utilizarea TikTok la sfârșitul anului trecut, iar o serie de universități americane au interzis, de asemenea, utilizarea aplicației în rețelele lor. Interdicții publice mai largi au fost implementate în India și în alte câteva țări asiatice.
Compania insistă asupra faptului că oficialii guvernamentali chinezi nu au acces la datele utilizatorilor și că versiunea chineză a aplicației este separată de cea utilizată în restul lumii. Însă, anul trecut, compania a recunoscut că unii angajați din China pot accesa datele utilizatorilor europeni.
(sursa: Mediafax)