Jurnalul.ro Ştiri Vremea Timiș și Arad, sub cod roșu de caniculă a opta zi consecutiv

Timiș și Arad, sub cod roșu de caniculă a opta zi consecutiv

de Redacția Jurnalul    |   

Județele Timiș și Arad sunt sub cod roșu de caniculă, temperaturile putând depăși 38 de grade. Sudul Banatului, nordul și centrul Crișanei, o mare parte a Transilvaniei, nord- estul Moldovei, sudul și centrul Munteniei sunt sub cod portocaliu, iar restul țării sub cod galben de căldură.

Potrivit meteorologilor, în județele Timiș și Arad valul de căldură va persista pentru a opta zi consecutiv, fiind cod roșu. Temperaturile maxime vor fi în jurul a 38 de grade. Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură- umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele, de 18...23 de grade, local vor caracteriza o noapte tropicală.

Valul de căldură va persista și va fi cod portocaliu în sudul Banatului, nordul și centrul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-estul Moldovei, sudul și centrul Munteniei. Aici va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general, temperaturile maxime vor fi de 36...38 de grade și minimele de 18...23 de grade (local vor caracteriza o noapte tropicală).

În Oltenia, jumătatea nordică a Munteniei, Dobrogea continentală, estul și sud-estul Transilvaniei, Maramureș, precum și cea mai mare parte a Moldovei va fi cod galben de căldură. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 36 de grade.

 

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: canicula cod rosu timiş arad temperaturi mari
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri