Jurnalul.ro Ştiri Social Toamna se numără borcanele cu miere

Toamna se numără borcanele cu miere

de L. Budin    |   

Miere, polen, propolis, lăptişor de matcă, suplimente nutritive, produse cosmetice şi preparate naturale, echipamente pentru apicultori - toate acestea sunt disponibile la ediţia de toamnă a Târgului Naţional al Mierii, organizat în Capitală.

 

Târgul Naţional al Mierii a ajuns la a 21-a ediţie şi este un eveniment foarte apreciat de bucureşteni. De ce? Fiindcă au garanţia că achiziţionează produse originale, de calitate. Altfel este greu, dacă nu imposibil, să deosebeşti o miere originală de una contrafăcută, ne spune inginer Simona Dobrescu, director general al Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Apicultură. „Mulţi cred că, dacă răstoarnă un borcan cu miere şi observă cât de rapid urcă bula de aer, pot face diferenţa între un produs original şi unul contrafăcut. Greşit! Rapiditatea cu care urcă bula de ar indica doar gradul de maturare al mierii. La o miere apoasă şi nematurată, bula urcă mai repede, la un produs maturat, bula urcă mai greu”. De fapt, spune Simona Dobrescu, singurul test care dă o garanţie este procesul de cristalizare a mierii pe fundul borcanului.

 

Produse pentru publicul larg şi pentru apicultori

În fiecare an se organizează câte două astfel de târguri în Capitală, unul primăvara, la început de sezon, şi celălalt toamna, la sfârşit. Ediţia din toamna aceasta se ţine între 20 şi 22 septembrie, pe platforma apicolă din Băneasa, accesul publicului larg fiind gratuit. Conform spuselor directoarei Dobrescu, vor fi 115 standuri, din care 70 destinate exclusiv mierii şi produselor apicole obţinute direct din stupină. Restul vor fi dedicate produselor naturale obţinute din miere şi alte ingrediente, produselor cosmetice, suplimentelor nutritive, precum şi echipamente, cărţi, produse pentru sănătatea albinelor, toate dedicate apicultorilor.

 

Târgul Național al Mierii este organizat de Asociaţia Crescătorilor de Albine din România, de Institutul Apicol şi de Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Apicultură. Este deschis zilnic între orele 8.00 și 18.00, pe platforma apicolă din Băneasa - bulevardul Ficusului, nr. 42.

Subiecte în articol: târgului naţional al mierii
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri