Jurnalul.ro Timp liber Culinar Tocana țigănească de pui (rețetă ungurească)

Tocana țigănească de pui (rețetă ungurească)

Pentru 4 porții de tocană țigănească de pui avem nevoie de următoarele ingrediente:


1 pui mare de peste 1,5 kg
2 kg de ardei galben
1-2 ardei iuți
1 kg de roșii
750 g de ceapă
2 linguri de boia dulce
3 linguri de untură de casă
sare


Puiul îl tăiem în bucăți de cam 5-6 cm, astfel încât să îl folosim pe tot. Bucățile de pui le sărăm. Topim într-un ceaun sau oală mare untura și ceapa tocată. Gătim până când ceapa s-a înmuiat după care adăugăm bucățile de pui și fierbem până ce carnea s-a făcut pe jumătate.  Adăugăm roșiile și ardeii tocați. Din acest moment nu mai avem voie să amestecăm cu lingura ci doar să scuturăm oala. Adăugăm boiaua și ținem pe foc până ce totul s-a fiert bine.


În mod normal se servește cu pâine de casă însa merge și cu piure de cartofi.

 

Subiecte în articol: tocană țigănească de pui tocana
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri