Jurnalul.ro Ştiri Externe Toxiinfecție alimentară în cazul a zeci de angajați TikTok din Singapore

Toxiinfecție alimentară în cazul a zeci de angajați TikTok din Singapore

de Redacția Jurnalul    |   

Zeci de angajați de la biroul din Singapore al societății-mamă a TikTok, ByteDance, au fost spitalizați în urma unui aparent focar de toxiinfecție alimentară, potrivit BBC.

Oficialii din domeniul sănătății și siguranței alimentare din orașul-stat investighează incidentul, în urma căruia 60 de persoane au prezentat marți simptome de gastroenterită. Cincizeci și șapte dintre acestea au fost tratate în spital.

ByteDance a declarat, de asemenea, că investighează ce a cauzat îmbolnăvirea angajaților săi.

Se pare că la birourile ByteDance nu se prepară sau gătește mâncare și că se apelează la furnizori terți pentru furnizarea de alimente, scrie BBC.

17 ambulanțe au fost trimise la clădirea din cartierul de afaceri din Singapore pentru a-i trata pe cei care s-au îmbolnăvit, potrivit rapoartelor mass-media locale.

„Luăm foarte în serios sănătatea și siguranța angajaților noștri și am luat măsuri imediate pentru a-i sprijini pe toți angajații afectați, inclusiv colaborând cu serviciile de urgență pentru a oferi îngrijire”, a declarat pentru BBC un purtător de cuvânt al ByteDance. „Investigăm problema și colaborăm cu autoritățile competente în acest sens”.

„Operatorii din sectorul alimentar trebuie să își joace rolul aderând la bunele practici de siguranță alimentară”, a declarat Agenția Alimentară din Singapore (SFA) într-o declarație comună cu Ministerul Sănătății din orașul-stat.

Fondată în 2012 de antreprenori chinezi, ByteDance a înregistrat primul său succes major în China cu aplicația de videoclipuri scurte Douyin. Un an mai târziu, a lansat TikTok, o versiune internațională a Douyin. TikTok, care nu este disponibilă în China, are mai mult de un miliard de utilizatori activi în întreaga lume. În prezent, aceasta este gestionată de o societate cu răspundere limitată cu sediul în Singapore și Los Angeles, dar este deținută în principal de ByteDance.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: TikTok toxiinfecţie
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri