Jurnalul.ro Ştiri Externe 11 morți și 8 dispăruți după ploile care au provocat alunecări de teren în Nepal

11 morți și 8 dispăruți după ploile care au provocat alunecări de teren în Nepal

de Redacția Jurnalul    |   

Ploile abundente au provocat alunecări de teren și inundații rapide, ucigând cel puțin 11 persoane în ultimele 36 de ore în Nepal și blocând autostrăzi și drumuri importante, au declarat duminică oficialii, citați de Reuters.

Opt persoane sunt date dispărute, în timp ce alte 12 sunt rănite și sunt tratate în spitale, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Dan Bahadur Karki.

11 persoane au murit.

„Echipele de salvare încearcă să îndepărteze alunecările de teren și să deschidă drumurile”, a declarat Karki pentru Reuters, adăugând că au fost folosite echipamente grele pentru a îndepărta resturile.

În sud-estul Nepalului, râul Koshi, care provoacă inundații mortale în statul Bihar din estul Indiei aproape în fiecare an, curgea peste nivelul de pericol, a declarat un oficial districtual.

„Debitul râului Koshi este în creștere și am cerut locuitorilor să rămână în alertă cu privire la posibile inundații”, a declarat pentru Reuters Bed Raj Phuyal, un oficial de rang înalt din districtul Sunsari, unde curge râul.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: alunecari de teren nepal
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri