Jurnalul.ro Ştiri Locale UPDATE Incident feroviar. Trenul de Curtici-București Nord a deraiat. Linia de cale ferată, închisă. Pasagerii preluați de un autocar

UPDATE Incident feroviar. Trenul de Curtici-București Nord a deraiat. Linia de cale ferată, închisă. Pasagerii preluați de un autocar

de Redacția Jurnalul    |   

Pasagerii trenului internațional Curtici-București Nord vor fi preluați de autocare și transportați la Brașov, după ce un vagon al garniturii a deraiat sâmbătă între stațiile Rupea și Racoș, anunță CFR SA.

Potrivit companiei, este vorba de circa 200 de călători din trenul IRN 347 Curtici - București Nord. Aceștia vor fi preluați cu 4 autocare, puse la dispoziție de operatorul național, și duși în Brașov, de unde vor pleca spre București cu alte trenuri.

Trenul internațional IRN 347 (Curtici - București Nord) este oprit din circulație începând cu ora 12:10 din cauza deraierii, de un boghiu, a celui de-al treilea vagon din compunerea garniturii.

Evenimentul s-a produs pe firul I, între stațiile Rupea și Racos, la km 237+400, interval feroviar pe care se circula cu restricții de viteză de 30 km/h.

Evenimentul feroviar va fi investigat de o echipă a AGIFER, care va stabili cauzele prodecerii deraierii.

ȘTIRE INIȚIALĂ Vagonul al treilea al trenului IRN Curtici-București Nord a deraiat sâmbătă între stațiile Rupea și Racoș. Linia de cale ferată a fost închisă temporrar, a anunțat CFR SA.

CFR SA anunță că trenul internațional IRN 347 (Curtici - București Nord) este oprit din circulație începând cu ora 12:10 din cauza deraierii, de un boghiu, a celui de-al treilea vagon din compunerea garniturii.

Evenimentul s-a produs pe firul I, între stațiile Rupea și Racos, la km 237+400, interval feroviar pe care se circula cu restricții de viteză de 30 km/h.

Firul II Rupea - Racoș este închis permanent pentru lucrări de reabilitare, traficul feroviar pe intervalul respectiv fiind trasat doar pe firul I, transmite compania.

Un alt tren de călători este oprit temporar, IRN 532, care a ajuns la ora 13.10 în Rupea și va staționa până la redeschiderea firului I, Rupea - Racoș.

„Personalul feroviar de specialitate al SRCF Brașov și echipele de intervenție vor acorda tot suportul tehnic necesar operatorului național CFR Călători pentru repunerea vagonului pe șină si retragerea garniturii din linie curentă. De asemenea, facem precizarea că reprezentanții SRCF Brașov vor colabora cu reprezentanții operatorului național care va stabili măsura necesară continuării călătoriei pentru pasagerii din trenul IRN 347”, anunță CFR SA.

Evenimentul feroviar va fi investigat de o echipă a AGIFER, care va stabili cauzele prodecerii deraierii.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri