Jurnalul.ro Auto Triciclul electric "Greeny", marele premiu Bursa SAB "Propulsăm viitorul"

Triciclul electric "Greeny", marele premiu Bursa SAB "Propulsăm viitorul"

Albert Suvac, un tânăr de 28 de ani din Capitală a reuşit să câştige marele premiu Bursa Sab în valoare de 10.000 de lei.

 Invenţia sa se numeşte Greeny şi este un scuter electric care reprezintă o metodă alternativă de deplasare în oraşele tot mai aglomerate din ţară, având o autonomie de maxim 30 km şi o viteză de deplasare de 20-25 km/h.

Premiul acordat de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României şi Salonul Auto Bucureşti îl va ajuta pe tânăr să-şi perfecţioneze invenţia şi chiar să investească în producerea triciclului în serie.

 "Este un ajutor foarte mare in dezvoltarea acestui produs. Vreau să ajungă un produs pe care oamenii să îl poată comanda. Vreau să cumpăr niște acumulatori și să fac o optimizare de cadru", a declarat Albert Suvac, care a fost desemnat câștigător dintre cei 40 de participanţi care şi-au înscris inovaţiile în competiţie.”

Totul s-a desfăşurat în cadrul celei de-a IV-a ediţii a Salonului Auto Bucureşti şi Accesorii, cel mai important eveniment auto al anului. Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a fost prezentă şi în acest an în cadrul salonului, prin intermediul Senatului Științific, și a oferit vizitatorilor o ocazie unică de a vedea și testa unele dintre cele mai spectaculoase invenții din domeniul automobilismului.

Atracţia standului a reprezentat-o monopostul de concurs Formula Renault 2L, condus de campionii Eduard şi Bianca Anton. Cei doi sunt singurii frați campioni naționali, care au strâns împreună peste 100 de trofee la karting, motocros și automobilism. Iubesc motoarele de când se știu iar astăzi participă la comepetiții cot la cot cu piloți adulți.

O altă inovaţie prezentă la standul fundaţiei a fost Linda, robotul humanoid, cel mai recent proiect al echipei Iris Robotics, coordonate de Andrei Marin, câștigătorul celei de-a doua ediții a Bursei SAB. După mai multe proiecte care vizează punerea în aplicare a cunoştinţelor de tehnologia informaţiei, Andrei a înţeles că în Europa există o nişă de piaţă neexploatată suficient: roboţii humanoizi. Astfel, în august 2017, cu ajutorul premiului castigat, a început să lucreze, împreună cu echipa sa, la acest robot.

Subiecte în articol: Albert Suvac
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri