Potrivit cumvaplace.ro, e bine să le aveți în congelator, nu se știe când vă vor fi de folos! Poate vă facem poftă de câteva trigoane cu brânză și mărar, ideale pentru o cină rapidă sau, dacă vă mai rămân, pentru prânzul de la serviciu. Sunt gustoase și ușor de făcut.
INGREDIENTE
-
1 pachet de foi de plăcintă
-
300 g telemea de capră
-
100 g cremă de brânză (sau brânză de vaci, mai cremoasă)
-
2 galbenușuri
-
1 legătură de mărar
-
Ulei de floarea-soarelui
CUM SĂ FACEȚI
- Pentru umplutura de brânză, amestecați foarte bine brânzeturile cu gălbenușurile și verdeața.
- Suprapuneți câte două foi de plăcintă, unse în prealabil cu ulei, și le tăiați în benzi late de 4 degete.
- Puneți o lingură de umplutură la un capăt și împăturiți cu atenție aluatul, sub formă de triunghi, până ajungeți la capătul benzii de aluat.
- Puneți trigoanele pe tava tapetată cu hârtie, le ungeți cu puțin ulei.
- Coaceți 25-30 de minute la 190 de grade.