Jurnalul.ro Timp liber Culinar Trigoane cu brânză și mărar

Trigoane cu brânză și mărar

de Andreea Tiron    |   

Cu ajutorul aluaturilor gata preparate ne putem satisface micile plăceri din timpul săptămânii, când nu avem timpul necesar pentru a pune la cuptor o plăcintă sau o tartă.

Potrivit cumvaplace.ro, e bine să le aveți în congelator, nu se știe când vă vor fi de folos! Poate vă facem poftă de câteva trigoane cu brânză și mărar, ideale pentru o cină rapidă sau, dacă vă mai rămân, pentru prânzul de la serviciu. Sunt gustoase și ușor de făcut.

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de plăcintă

  • 300 g telemea de capră

  • 100 g cremă de brânză (sau brânză de vaci, mai cremoasă)

  • 2 galbenușuri

  • 1 legătură de mărar

  • Ulei de floarea-soarelui

CUM SĂ FACEȚI

  • Pentru umplutura de brânză, amestecați foarte bine brânzeturile cu gălbenușurile și verdeața.
  • Suprapuneți câte două foi de plăcintă, unse în prealabil cu ulei, și le tăiați în benzi late de 4 degete.
  • Puneți o lingură de umplutură la un capăt și împăturiți cu atenție aluatul, sub formă de triunghi, până ajungeți la capătul benzii de aluat.
  • Puneți trigoanele pe tava tapetată cu hârtie, le ungeți cu puțin ulei.
  • Coaceți 25-30 de minute la 190 de grade.

REȚETĂ VIDEO

Subiecte în articol: trigoane marar brănză
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri