Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Exercițiile simple care pot remedia problema trosnitului maxilarului

Exercițiile simple care pot remedia problema trosnitului maxilarului

de Redacția Jurnalul    |   

Trosnitul maxilarului este o problemă dureroasă și deranjantă pentru multe persoane. Cristina Oboroc, specialist în face fitness, a explicat în cadrul emisiunii IThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, cauzele acestei afecțiuni și metodele de tratament.

Cauzele trosnitului maxilarului

Potrivit Cristinei Oboroc, trosnitul maxilarului este cauzat de deviația articulației temporo-mandibulare, implicând mușchiul maseter. Această problemă apare adesea în momentul deschiderii gurii, când mișcarea deviază într-o parte. Oboroc menționează că această afecțiune poate fi legată de bruxism sau de scrâșnirea dinților.

Soluții simple și eficiente

Pentru a remedia problema, Oboroc recomandă exerciții simple pentru zona gâtului și pentru deschiderea și închiderea gurii. Ea subliniază importanța corectării posturii corpului, începând de la talpă, pentru a evita accentuarea asimetriilor care pot afecta articulația temporo-mandibulară.

Poziția corectă a limbii

Un alt aspect esențial menționat de Oboroc este poziția limbii în gură. Ea sugerează o tehnică simplă: limba trebuie să fie lipită de cerul gurii, similar poziției când se pronunță litera "N". Această metodă poate corecta forma feței și poziționarea articulației temporo-mandibulare fără alte exerciții sau schimbări în poziția corpului. Rezultatele se pot observa după aproximativ șase luni de practicare constantă, potrivit Antena 3 CNN.

Cristina Oboroc își încheie intervenția subliniind importanța acestei tehnici: "Odată ce există respirație pe gură, toată fața va fi deformată."

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri