Jurnalul.ro Ştiri Externe TURCIA, decisivă pentru securitatea Europei! Liderul NATO îl laudă pe ERDOGAN CÂND S-A ANUNȚAT UN NOU VAL DE EPURĂRI MASIVE

TURCIA, decisivă pentru securitatea Europei! Liderul NATO îl laudă pe ERDOGAN CÂND S-A ANUNȚAT UN NOU VAL DE EPURĂRI MASIVE

de Dan Constantin    |   

FĂRĂ Turcia, NATO ar fi o organizatie slabă- a declarat Stoltenberg, secretarul general al NATO într-un interviu publicat sambătă de publicatia germană Welt am Sonntag.

Turcia este o țară decisivă pentru securitatea EUROPEI , a adăugat Stoltenberg, subliniind contribuția ei decisivă în acțiuni din Kosovo, Afganistan, Marea Mediterană.

Aceste remarci sunt făcute în timp ce la Bruxelles de desfăsura reuniunea plenară a Consiliului European. Unele țări din UE și Parlamentul European au adoptat pozitii critice fată de politica lui Erdogan de reprimare a loviturii militare  și fată de derapajele totalitare ale regimului de la Ankara.

In aceiași zi la Ankara a fost promulgat un decret care disponibiliza alti 4000 de functionari publici  motivată pentru legăturile acestora cu miscarea Fetullah.De asemnea au fost impuse noi restricții de conectare pe platforme internet.

Subiecte în articol: jens stoltenberg nato
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri