Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Turiștii pot merge din nou pe Insula Capri

Turiștii pot merge din nou pe Insula Capri

de Redacția Jurnalul    |   

Turiștilor care au rezervat un hotel pe Capri li se va permite să revină pe insula italiană, în timp ce administrația locală lucrează pentru a asigura aprovizionarea cu apă, după ce avaria la apeductul de pe continent a privat-o de apă curentă, scrie NBC News.

„Pregătim un nou ordin mai puțin restrictiv pentru a permite întoarcerea rezidenților, a persoanelor care dețin case secundare, care adesea au propriul rezervor de apă, și a turiștilor cu rezervare la hotel. Va fi responsabilitatea hotelurilor să se asigure că au apă”, a declarat primarul din Capri, Paolo Falco, pentru emisiunea italiană TGCOM24.

La începutul zilei de sâmbătă, Falco a emis un ordin care a oprit sosirea turiștilor, după ce unele conducte care s-au spart în orașul de coastă Castellammare di Stabia au lăsat locuitorii din Capri fără apă.

„Am lucrat toată noaptea pentru a asigura transporturile de apă și cisternele care transportau apă, care au sosit. Îmi cer scuze tuturor, dar nu am putut face nimic ... prioritatea mea a trebuit să fie prevenirea unei urgențe medicale”, a adăugat el.

În lunile mai și iunie, Capri a fost cea mai populară destinație italiană în rândul turiștilor străini, care au reprezentat 84% din totalul vizitatorilor țării, potrivit unei analize recente realizate de Lybra Tech.

Turiștii petrec în medie patru zile pe insula din largul coastei Napoli, aproape o treime dintre aceștia fiind cetățeni americani.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: turist capri insula
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri