Jurnalul.ro Timp liber Monden Dispută pe Twitter. Elon Musk îl atacă DUR pe Anthony Fauci

Dispută pe Twitter. Elon Musk îl atacă DUR pe Anthony Fauci

de Anastasia Paul    |   

Fondatorul Tesla l-a atacat puternic pe consilierul medical al Casei Albe, Anthony Fauci, cu privire la măsurile luate în timpul pandemiei de COVID-19, scrie AFP.

"Mă numesc Acuzator/Fauci", a scris Elon Musk pe Twitter, referindu-se la campania de punere sub acuzare a medicului pentru presupuse delicte legate de implicarea sa în regulile sanitare impuse în timpul pandemiei de COVID-19. 

Acesta a mai distribuit o caricatură care îl arată pe Anthony Fauci spunându-i președintelui Joe Biden "Încă un lockdown, regele meu..", ca o critică la izolarea în casă a populației. 

Mesajul a primit peste 800.000 de aprecieri în doar 11 ore însă a stârnit și controverse. 

Senatoarea democrată Amy Klobuchar a lăudat modul în care Fauci "a condus cu calm ţara noastră prin criză" şi l-a criticat pe Elon Musk. "Aţi putea să-l lăsaţi pe acest om în pace, în dorința voastră de a capta atenţia".

Specialistul în vaccinuri Peter Hotez i-a cerut lui Elon Musk să șteargă postarea. "200.000 de americani şi-au pierdut inutil viaţa din cauza acestui tip de retorică neștiințific şi de dezinformare", a scris acesta. 

Congresmenii republicani vor să-l tragă la răspundere pe dr. Fauci, după preluarea conducerii Camerei Reprezentanților, în luna ianuarie 2023, ca urmare a problemelor provocate de vaccinurile anti-COVID-19, obligativitatea purtării măştii, etc.

Anthony Fauci a fost consilier al fostului președinte republican Donald Trump și apoi al democratului Joe Biden dar a creat nemulțumiri deși nu a vrut să se implice în politică. Dar în timpul administrației Trump, l-a corectat pe șeful de la Casa Albă de mai multe ori. 

Imunologul are 81 de ani și va demisiona din funcția de consilier prezidențial pentru pandemia de COVID-19 până la sfârșitul anului. De asemenea, nu va mai fi nici director al Institutului Naţional de Boli Infecţioase (NIAID).
 

Subiecte în articol: elon musk Anthony Fauci
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri