Jurnalul.ro Sport Sporturi Un an de supremaţie pentru Halep în clasamentul WTA

Un an de supremaţie pentru Halep în clasamentul WTA

În urmă cu un an, pe 7 octombrie, Simona Halep reușea să devină numărul 1 WTA, egalând vechea performanță a lui Ilie Năstase. Sportiva din România avea să urce pe cea mai înaltă treaptă a clasamentului mondial după ce o învingea pe letona Jelana Ostapenko, numărul 8 WTA la acea vreme, scor 6-2, 6-4, și se califica în finala turneului de la Beijing, pe care o pierdea contra lui Caroline Garcia, locul 15 WTA atunci, scor 4-6, 6-7(3).

"Cuvintele nu pot descrie ce simt acum. Este uimitor că sunt numărul 1 mondial. Mulțumesc fanilor pentru sprijin. Am făcut meciuri extraordinare. Mulțumesc, China. Sunt foarte emoționată. Este uimitor. Mulțumesc familiei și echipei mele, Darren, Andrei, Teo. E ziua mea specială. Nu voi uita niciodată această zi", declara Simona Halep imediat după meciul cu Ostapenko.

Odată cu această victorie, Halep devenea al 25-lea lider WTA din istorie. De atunci, Halep a cedat prima poziție în clasament pentru o scurtă perioadă, doar între 29 ianuarie și 19 februarie, când daneza Caroline Wozniacki a fost prima jucătoare a lumii. Simona are 48 de săptămâni pe locul 1 WTA și este pe locul 11 all-time, urmând ca după Turneul Campioanelor să treacă de Victoria Azarenka, locul 10, astfel va termina pentru a doua oară la rând pe prima poziție în lume.

Wozniacki, tot mai aproape de locul 1

Caroline Wozniacki, locul 2 WTA, a câștigat turneul de la Beijing, după ce s-a impus în finala cu Anastasija Sevastova, locul 20 WTA, scor 6-3, 6-3.  Daneza nu a avut emoţii cu adversara sa, câştigând după doar o oră şi 30 de minute. Pentru acest triumf, ea a primit 1.000 de puncte. Astfel, daneza acumulează 6.490 de puncte și se apropie la 931 de puncte de Simona Halep, liderul WTA, care are 7.421. Totuși, daneza nu o poate depăși pe Simona, având de apărat 1.500 de puncte după ce a câștigat Turneul Campioanelor în 2017, competiție la care Simona a ieșit din grupe.

 

Aproape sigur, Simona Halep nu va mai participa la niciun turneu în acest an. Jucătoarea noastră mai trebuia să joace la Moscova (15-21 octombrie) și la Turneul Campioanelor de la Singapore (21-28 octombrie).

Halep a anunțat zilele trecute că a fost diagnosticată cu hernie de disc. Finalul de sezon e în mare pericol pentru liderul mondial, din cauza accidentării

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri