Jurnalul.ro Ştiri Externe Un băiat de 13 ani din Rusia care şi-a salvat familia dintr-un incendiu, medaliat pentru curaj

Un băiat de 13 ani din Rusia care şi-a salvat familia dintr-un incendiu, medaliat pentru curaj

Un băiat de 13 ani care şi-a salvat familia din casa cuprinsă de flăcări a fost distins, marţi, cu o medalie pentru curaj de către Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă al Federaţiei Ruse, informează DPA. 

Valentin Shusharin şi-a riscat viaţa pentru a-şi salva tatăl, mama şi bunica din incendiul declanşat în luna august în locuinţa lor situată în localitatea Yaroslavl din centrul ţării, potrivit unui comunicat emis de minister. 

Incendiul s-a declanşat mai întâi în zona acoperişului, iar tatăl lui Valentin a urcat pentru a încerca să-l izoleze, însă a rămas blocat din cauza flăcărilor. Băiatul s-a folosit de un ciocan pentru a sparge scândurile astfel încât tatăl său să poată scăpa. 

Apoi şi-a ajutat mama şi bunica să ajungă într-un loc sigur şi a mutat maşina familiei astfel încât aceasta să nu fie deteriorată. 

''Mulţumită acţiunilor neînfricate şi decisive ale lui Valentin Shusharin, trei vieţi au fost salvate'', se arată în comunicat.AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri