Jurnalul.ro Cultură Film Un muzeu din Londra inaugurează o expoziţie dedicată ursuleţului Winnie-the-Pooh

Un muzeu din Londra inaugurează o expoziţie dedicată ursuleţului Winnie-the-Pooh

Chiar dacă se poate spune că ursul Paddington a captivat anul acesta publicul din sălile de cinematograf, un alt personaj din aceeaşi specie, ursuleţul Winnie-the-Pooh, va avea parte de propria sa expoziţie, deschisă luna aceasta în cadrul Muzeului Victoria and Albert (V&A) din Londra, informează luni Reuters.

Expoziţia ''Winnie-the-Pooh: Exploring a Classic'', care se deschide săptămâna aceasta, pe 9 decembrie, cuprinde aproximativ 230 de lucrări şi obiecte datând din anul 1920 şi până în vremurile moderne, printre acestea numărându-se ilustraţii şi manuscrise originale, precum primele portrete - semnate de E.H. Shepard - ale ursului amator de miere.

Această expoziţie nu este însă primul eveniment din acest an care analizează sursa de inspiraţie din viaţa de zi cu zi pentru Winnie-the-Pooh. Filmul produs la Hollywood ''Goodbye Christopher Robin'' spune povestea lui A.A. Milne şi a familiei sale din perioada în care el a creat acest personaj.

V&A speră astfel ca prin acest eveniment mai multe familii tinere să fie tentate să treacă pragul muzeului, iar unul dintre curatorii expoziţiei, Emma Laws, crede că Pooh, care a împlinit 90 de ani anul trecut, este motivul perfect.

''Toată lumea îl iubeşte pe Winnie-the-Pooh, el este intergeneraţional, aşa că este o ocazie (potrivită) pentru toată lumea'', a declarat Laws pentru Reuters.

Pe lângă diversele exponate care amintesc de simpaticul ursuleţ, expoziţia prezintă oamenii şi locurile reale din spatele personajelor şi locurilor fantastice - fiul lui Milne, Christopher, care a servit drept inspiraţie pentru Christopher Robin, şi pădurea Ashdown din Sussex, locul care a inspirat Pădurea Celor o Mie de Acri.

Tom Piper, designerul expoziţiei, a declarat că s-a dorit ca experienţa să fie una captivantă din mai multe puncte de vedere, atât prin intermediul reprezentărilor digitale, cât şi prin desenele ''imense, de cinci metri înălţime, realizate manual, cu Pădurea Celor o Mie de Acri pentru a (putea) pătrunde cu adevărat în atmosfera locului''.

Nu toată lumea a rămas, însă, cu amintiri plăcute din copilărie cu Pooh şi prietenii săi. Fiul lui Milne, Christopher, a scris în memoriile sale că relaţia sa cu acest personaj a fost una dificilă, el fiind ironizat la şcoală din cauza acestor cărţi.AGERPRES

Subiecte în articol: ursuleţul winnie-the-pooh
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri