Jurnalul.ro Ştiri Externe Un tribunal din Suedia consideră că arborarea steagului ISIS nu este infracţiune

Un tribunal din Suedia consideră că arborarea steagului ISIS nu este infracţiune

Un tribunal din Suedia a respins acuzaţia împotriva unui bărbat musulman pentru incitare la ură după ce a arborat steagul ISIS, pentru că acest lucru nu constituie exprimarea urii, scrie rt.com.

Musulmanul care trăieşte în localitarea suedeză Laholm, a postat în anul 2015 pe Facebook, o fotografie în care acesta flutura un steag al grupării teroriste ISIS.

Bărbatul de origine siriană a fost inculat pentru infracţiunea de incitare la ură însă procuroarea Gisela Sjovalls a declarat că a luat decizia de a renunţa la acuzaţii "după ce a analizat îndelung situaţia".

Gisela Sjovalls spune că fluturare steagului ISIS nu poate fi considerat o declaraţie de ură deoarece nu este o expresie a nerespectării vreunui grup etnic sau minoritar, în acelaşi fel în care svastica nu poate fi considerată simbolul urei rasiale.

Avocatul bărbatului a declarat despre clientul său că acesta nu este un suporter al grupării teroriste şi a insistat asupra faptului că steagul este un simbol al islamului, vechi de sute de ani.

Subiecte în articol: isis steagul isis infracţiune
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri