Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Unde mergem în vacanţă dacă avem copii mici

Unde mergem în vacanţă dacă avem copii mici

de Mădălina Codreanu    |   

Suntem în plină vacanţă pentru şcolari, iar cei mai mulţi părinţi sunt în căutarea unui loc, în ţară, unde să meargă cu cei mici chiar şi pentru un weekend. Astăzi vrem să vă ajutăm cu câteva recomandări care pot face o minivacanţă în familie mai uşoară şi mai frumoasă. O locaţie potrivită pentru cei care merg cu copiii trebuie să ofere confort, să aibă spaţii de joacă generoase, să ofere opţiuni de mâncare sănătoasă, dar şi activităţi de recreere şi un personal înţelegător cu nevoile micuţilor.

Valea cu Peşti - Transfăgărăşan

Înconjurat de pădure, cu o vedere de 270 de grade la Lacul Vidraru, foarte aproape de cea mai spectaculoasă portiune a Transfăgărăşanului, hotelul Valea cu Peşti este deschis tot timpul anului. Pe lângă cele 60 de camere şi restaurant cu vedere către lac şi Munţii Făgăraş, complexul oferă servicii de agrement şi petrecere a timpului liber atât pentru adulţi, cât şi pentru copii. Există o piscină interioară, cu apă caldă, înconjurată de pereţi de sticlă prin care vezi panorama din jur. Tot la demisol, lângă zona de SPA, se află sala de jocuri: bowling, biliard, ping-pong şi un lobby destul de mare unde se pot practica jocuri de salon: şah, rummy, cărţi de joc. Când vremea permite, din luna mai până în octombrie, se organizează drumeţii montane, plimbări cu bărcile pe Lacul Vidraru şi se poate folosi terenul de sport multifuncţional din dotarea hotelului: tenis, minifotbal, baschet sau handbal. Pentru că e una dintre puţinele variante de cazare din zonă, e destul de greu de găsit o cameră în weekend, aşa că vă recomandăm să faceţi rezervările din timp.

Pastel Chalet - Valea Buzăului

Dacă sunteţi în căutarea unui loc liniştit, în care să vă bucuraţi de aer curat, drumeţii pe munte şi o atmosferă primitoare, Pastel Chalet este o alegere bună. Pensiunea este situată în Vama Buzăului, la o oră de Braşov şi la 5 km de cea mai apropiată localitate. Aici se organizează frecvent tabere pentru copii şi părinţi, iar personalul este pregătit să intre mereu în jocurile copiilor. Există un spaţiu de joacă în exterior, bine întreţinut şi plasat chiar lângă terasa restaurantului, ideal pentru supravegherea copiilor. Iar pentru iarnă, sau în zilele ploioase, în interior există o zonă de relaxare cu boardgame-uri (Coloniştii din Catan, Scrabble, Domino) şi o masă de biliard. Un mare avantaj este poziţionarea cabanei: în apropiere se află câteva obiective turistice foarte potrivite pentru copii. La nici jumătate de oră cu maşina găsiţi rezervaţia de zimbri „Valea Zimbrilor”, unde în prezent se află 34 de exemplare, dar şi mai mulţi cerbi, ciute şi căprioare. Tot după o scurtă plimbare cu maşina, în inima Munţilor Ciucaş se află cascada Urlătoarea din Vama Buzăului, loc perfect pentru o porţie de aer curat, relaxare şi drumeţii montane.

CASCADELE URLĂTOARE

Cascada este formată din mai multe izvoare liniare care se întind pe zeci pe metri. Izvoarele de apă ies direct din munte, se sparg pe stânci şi ajung în pârâul Urlătoarea. Pe alocuri, rocile au culoarea roşiatică. La Urlătoarea din Vama Buzăului este singurul loc din ţară unde puteţi spune cu adevărat că aţi mers pe apă, trebuie doar să aveţi încălţăminte impermeabilă.

Ferma de sub Penteleu - jud. Buzău

După ce treceţi de localitatea Varlam, din judeţul Buzău, şi după ce pierdeţi definitiv semnalul de la telefon, ajungeţi la Ferma de sub Penteleu, o fermă bio ce produce brânzeturi, dulceţuri şi produse pe bază de carne. Pentru ca oaspeţii să experimenteze viaţa la fermă, proprietarii au gândit şi camere pentru cazare, o sală de mese primitoare şi activităţi pentru copii. Pentru ei e o adevărată plăcere să vadă şi să interacţioneze cu caprele, păsările, măgăruşul, văcuţele, curcanii şi iepurii. La Ferma de sub Penteleu totul a fost gândit pentru familiile cu copii. De la accesul uşor în ţarcurile animalelor, până la mobilier, mâncarea bazată pe ingrediente naturale locale sau podelele încălzite. Dincolo de ţarcurile animalelor este o superbă poieniţă cu pomi fructiferi şi un uriaş spaţiu de joacă. În interior au creat o zonă cu creioane colorate, cărticele şi jocuri de societate. Pentru adulţi au pregătit camere dichisite, multe cărţi, filme vechi şi viniluri. Iar dacă vremea o permite, se pot face drumeţii spre vârful Penteleu, cel mai înalt din Munţii Buzău.

Club Vila Bran

E un complex all inclusive de 12 vile, cu o capacitate între 5 şi 24 de camere, ce se întinde pe o suprafaţă de şase hectare, la cinci minute distanţă de Castelul Bran. Locul a devenit prima opţiune de petrecere a unui weekend la munte pentru multe familii, datorită facilităţilor pentru copii: complexul are trei piscine, din care una încălzită, teren de tenis, tiroliană, panou de alpinism, miniteren de baschet, teren de volei, minigolf, biliard, ping-pong, squash, darts, tir cu arcul, sală de sport, sală de teatru, parc istoric şi programe de echitaţie. Gazdele au creat şi un parc istoric cu statui reprezentând regi şi domnitori din istoria României, un club pentru copii unde personal specializat se ocupă de distracţia celor mici, şi Valea cu poveşti unde copiii pot vizita Căsuţa Albei ca Zăpada, Castelul lui Făt-Frumos, Castelul Balaurului sau Căsuţa Scufiţei Roşii. Club Vila Bran e un bun punct de plecare către alte obiective: Cetatea Râşnov, Dino Park, Peştera Dâmbovicioara sau Castelul Bran.

Hotel Alpin - Poiana Braşov

Dacă aveţi un buget mai generos, Alpin poate fi o destinaţie potrivită. Aici puteţi să lăsaţi copiii în grija unor animatori şi să vă relaxaţi câteva ore la SPA-ul din incintă. Cei mici vor beneficia de supraveghere pe categorii de vârste, iar în weekend şi în fiecare seară din timpul vacanţelor şcolare există programe speciale cu animatori: Mickey şi Minnie, clovni sau prinţese. Găsiţi locuri de joacă generoase atât în interior, cât şi în exterior, playstation, ateliere de creaţie, astfel încât, indiferent de vârstă, copilul să rămână cu amintiri incredibile. Cei de la Alpin au gândit şi activităţi comune pentru părinţi şi copii, au creat şase Escape Rooms, cu tematici diferite: echipe de până la şase persoane sunt încuiate într-o cameră de unde trebuie să evadeze. Pentru asta trebuie să găsească obiecte ascunse în cameră şi să rezolve diverse enigme care să ducă la eliberare. Preţurile sunt destul de mari, chiar şi în extrasezon, dar puteţi găsi oferte convenabile pe site-ul hotelului, dacă rezervaţi cu mult timp înainte.

Ferma Club - Moroeni

La jumătate de oră de Târgovişte şi 20 de minute de Sinaia, la poalele Munţilor Bucegi, departe de aglomeraţie, se găseşte Ferma Club, o destinaţie de cinci stele, unde veţi regăsi preparate culinare din ingrediente provenite din ferma proprie, o zonă de răsfăţ cu piscină încălzită, saună, teren de sport, multe locuri de joacă pentru copii (trambulină, tobogan, masă de ping-pong, plimbare cu ponei, castel de jocuri) şi mult aer curat. Fiind chiar o fermă, copiii vor putea descoperi într-o mică plimbare animalele de aici: păuni, ponei, curcni, porcuşori vietnamezi. Ferma Club este punctul de pornire spre câteva dintre cele mai frumoase rezervaţii naturale din Munţii Bucegi, iar în cazul grupurilor, gazdele asigură un ghid montan alături de care să descoperiţi secretele Carpaţilor.

Hotel Clermont - Covasna

Aflat în partea de nord a staţiunii, este unul dintre cele mai luxoase din Covasna. Zona liniştită, aerul puternic ozonat şi obiectivele turistice din zonă au transformat hotelul într-un punct de atracţie pentru turiştii din întreaga Europă. Camerele mari şi elegant decorate, restaurantul cu meniu internaţional, crama şi baza de tratament modernă îl fac o destinaţie foarte potrivită pentru o vacanţă mai lungă la munte. 

Este foarte potrivit pentru copii, are loc de joacă destul de mare în curte, dar şi unul interior, o piscină cu apă caldă, centru de închiriat biciclete (inclusiv cu scaun pentru copii şi biciclete mici), bowling, teren de sport şi paintball. Fiind o locaţie de patru stele, aşteptaţi-vă la preţuri mai piperate.

O întrebare nu strică

Dacă aveţi bebeluşi pentru care vă trebuie pătuţ şi scaun de masă, este bine să întrebaţi la fiecare locaţie înainte de a face rezervare. Unele dintre ele nu au pătuţuri sau au doar un număr limitat şi este bine să vă asiguraţi că nu veţi întâmpina probleme la recepţie.

STANIUNI BALNEARE DIN ROMÂNIA - Borsec

Staţiunea Borsec este situată în judeţul Harghita, la o distanţă de 28 km de Topliţa şi la 130 km de Târgu Mureş. Puţini sunt cei care ştiu că apa minerală Borsec a fost prima apă îmbuteliată în Europa, pe o linie tehnologizată. De peste 200 de ani, în jurul izvoarelor minerale de aici s-a dezvoltat o staţiune balneoclimaterică, într-un cadru natural de o frumuseţe aparte. Cura cu ape minerale de la Borsec este recomandată în special celor care suferă de dureri musculare, articulare, reumatice, afecţiuni cardiovasculare, dermatologice, ORL sau endocrine. Staţiunea dispune şi de o mofetă, la Scaunul Rotund, care a fost reconstruită la începutul anilor 2000. Locaţia este ideală pentru drumeţii şi se laudă cu cel mai frumos traseu amenajat din România. În ultimii ani, au fost reabilitate parcurile şi aleile către cele mai importante obiective turistice ale staţiunii.

Subiecte în articol: vacante copii
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri