Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca a anunțat că va amenaja o bază de cercetare în Neptun, după ce a achizționat un complex turistic din stațiune.
Potrivit unui comunicat al UBB Cluj, adjudecarea clădirii a fost realizată în urma licitației organizate de către statul român, prin RA-APPS.
Este vorba de complexul restaurant Dunărea, Lotul nr. 1, care conține o clădire cu demisol, parter și etaj, care are peste 40 de camere.
„Prin angajamentul forurilor de decizie din UBB (Rector/Consiliu de Administrație/Senat) vom dezvolta acolo o stațiune științifică și academică a UBB, care să aibă funcții (1) educaționale, (2) de cercetare-dezvoltare-inovare și (3) de relație cu societatea”, a declarat rectorul UBB, Daniel David.
Conform acestuia, demersul a fost motivat de solicitările de practică și de cercetare în zona Dobrogei din partea cadrelor didactice, a cercetătorilor și studenților UBB și de dorința de ancorare a UBB în proiectul european al „Inițiativei celor Trei Mari”.
„De asemenea, noi țintim proiecte comune cu autoritățile locale, deoarece experiența a arătat că prezența academică a UBB în diverse localități ale țării le dinamizează socio-economic și spre avantaje competitive, cu impact pozitiv apoi asupra bunăstării populației”, a mai spus Daniel David.
Potrivit reprezentanților universității, UBB are în prezent alte șase stațiuni de cercetare științifică: Stațiunea științifică Arcalia (jud. Bistrița-Năsăud), Stațiunea Științifică Danubius (jud. Caraș-Severin), Centrul de Cercetări Biologice din Jibou (jud. Sălaj), Complexul Beliș (jud. Cluj), Complexul Baru (jud. Hunedoara), respectiv Baza Didactică, Arheologică și de Cercetări Interdisciplinare „Hadrian Daicoviciu” (jud. Hunedoara).
(sursa: Mediafax)