Jurnalul.ro Ştiri Locale Ursul care a ucis trei căprioare și un emu în Grădina Zoologică din Târgu Mureș a fost împușcat

Ursul care a ucis trei căprioare și un emu în Grădina Zoologică din Târgu Mureș a fost împușcat

de Redacția Jurnalul    |   

O ursoaică ce cântărea aproximativ 150 de kilograme a fost împușcată, aceasta reprezentând un adevărat pericol, pentru că pătrundea des în perimetrul Grădinii Zoologice. În ultimele trei nopți animalul a ucis trei căprioare și un emu.

În cursul nopții de vineri spre sâmbătă, „echipa de intervenție pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun a reușit, după o operațiune complexă, să captureze ursul care pătrundea în perimetrul Grădinii Zoologice”, potrivit Primăriei Târgu Mureș.

Potrivit reprezentanților Primăriei, în ultimele trei nopți, acest exemplar - o femelă tânără de 150 kg – a reprezentat un pericol real, omorând trei căprioare și un emu.

Primăria Târgu Mureș arată că intervenția Echipei s-a desfășurat în conformitate cu toate prevederile legale în vigoare.

„Au fost luate toate măsurile necesare pentru a se asigura, în permanență, siguranța animalelor rezidente ale Grădinii Zoologice, precum și a populației. Specialiștii vor continua monitorizarea atentă a zonei pentru a preveni astfel de incidente în viitor”, mai arată Primăria Târgu Mureș.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: ursoaica impuscata targu mures
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri