Jurnalul.ro Ştiri Externe Variola maimuței: China introduce monitorizarea oamenilor și a mărfurilor timp de șase luni la intrarea în țară

Variola maimuței: China introduce monitorizarea oamenilor și a mărfurilor timp de șase luni la intrarea în țară

de Redacția Jurnalul    |   

China va monitoriza oamenii și mărfurile care intră în țară pentru a preîntâmpina intrarea în țară a mpox. Monitorizarea se va desfășura în următoarele șase luni, a anunțat vineri administrația vamală din China. OMS a stabilit că virusul este din nou o urgență de sănătate globală.

Administrația vamală a anunțat noile măsuri prin intermediul unui comunicat de presă.
„Personalul din țările cu focare de variolă a maimuței care a fost în contact cu cazuri de variolă a maimuței sau care prezintă simptome... ar trebui să se declare la vamă”, se arată în comunicatul citat de Reuters.

Vehiculele, containerele și mărfurile din zonele cu cazuri de mpox vor fi igienizate, mai scrie în comunicat. Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat anul trecut că mpox-ul va fi gestionat ca o boală infecțioasă de Categoria B, permițând oficialilor să ia măsuri de urgență, cum ar fi restricționarea adunărilor, suspendarea muncii și școlii sau închiderea zonelor atunci când există un focar.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat miercuri mpox o urgență globală de sănătate publică pentru a doua oară în doi ani, în urma izbucnirii unui focar în Republica Democrată Congo, care s-a răspândit în țările vecine. Suedia a confirmat joi primul său caz de mpox, care este și primul înregistrat în afara Africii.

Mpox se poate răspândi prin contact apropiat. Este fatală în cazuri rare și dacă pacientul nu primește îngrijiri medicale. Boala provoacă simptome asemănătoare gripei și leziuni pline de puroi pe corp.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri