Jurnalul.ro Ştiri Observator Patriarhia Română are un nou comunicator. Victor Bănescu a renunțat la poziție

Patriarhia Română are un nou comunicator. Victor Bănescu a renunțat la poziție

de Redacția Jurnalul    |   

Vasile Bănescu se retrage din funcţia de coordonator al Biroului de presă al Patriarhiei Române.

"După o îndelungată activitate în zona comunicării instituţionale a Patriarhiei Române, după mulţi ani în care am încercat să împlinesc cu rigoare şi onestitate misiunea onorantă de transmitere în spaţiul public a mesajului Bisericii, dar şi de traducere contextuală cât mai fidelă a conţinutului real al creştinismului în zona mediatică şi socială, a sosit şi timpul aşezării unui punct, nu doar în această prea lungă frază, ci şi în fraza comunicării mele instituţionale cu presa. Decizia aşezării acestui punct este una exclusiv personală", a precizat Vasile Bănescu, joi seara, într-un comunicat transmis presei.

Potrivit acestuia, "începând cu data de 5 iulie, funcţia de coordonator al Biroului de presă al Patriarhiei va reveni părintelui consilier patriarhal Adrian Agachi, un tânăr, dar rafinat teolog, cu riguroase studii în Marea Britanie finalizate printr-o teză de doctorat susţinută la Universitatea din Winchester, un om profund onest şi bun cunoscător al realităţii bisericeşti".

"Am convingerea că activitatea Biroului de presă al Patriarhiei va continua pe aceeaşi cale a comunicării prompte şi adecvate la realitatea bisericească şi socială. Singura care conduce spre binele comun al Bisericii şi societăţii dezirabil unite prin necesar dialog şi atenţie morală reciprocă", mai spune Vasile Bănescu.

În comunicatul transmis colaboratorilor din presă, Vasile Bănescu îi mulţumeşte Patriarhului Daniel "şi pe această cale pentru sprijinul permanent acordat de-a lungul a 15 ani de strânsă colaborare".

"Prezenţa sa în fruntea Bisericii este garanţia singulară, deplină şi liniştitoare a bunei cârmuiri a acesteia pe apele fidelităţii depline faţă de tradiţia ortodoxiei autentice spre portul stabilelor valori creştine europene, fondatoare inclusiv ale spiritualităţii şi civilizaţiei româneşti. Adică spre singura zonă a libertăţii, prosperităţii şi stabilităţii socio-religioase reale. Europa actuală nu este doar o construcţie politică asaltată de un trecător front de zgomot ideologic, ci o lume în sine formată din sute de milioane de oameni credincioşi, o lume profund democratică, ale cărei rădăcini creştine, în ciuda otrăvitului şi manipulatorului alarmism antioccidental, sunt de neclintit. Din Europa facem parte noi înşine. Cu bunele şi relele ei/ ale noastre, dar mai ales spre binele nostru comun. Vocaţia creştinismului şi a Bisericii lui Hristos este universală, nu filetistă, nu politică, nu mundană. Subiectul ei nu este etnia sau masa, ci persoana, adică dialogul mântuitor dintre identitate şi alteritate", afirmă Vasile Bănescu.

El spune că activitatea sa viitoare se va desfăşura în sfera dialogului dintre stat şi cultele religioase, fiind onorat să facă parte din echipa Secretariatului de Stat pentru Culte, dar să şi poată continua realizarea emisiunii "Credinţă şi cultură" la televiziunea Trinitas a Patriarhiei Române.

"Vă mulţumesc tuturor şi fiecăruia în parte pentru foarte buna relaţie construită în timp pe respect, încredere şi onestitate", îşi încheie Vasile Bănescu mesajul. 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri