În această perioadă în care multe persoane lucrează de acasă, poate exista tentația de a lua laptopul și de a lucra din confortul oferit de pat. Cu toate acestea, expertul în sănătatea somnului dr. Sophie Bostock a atras atenția asupra efectelor negative pe care această decizie le poate avea, scrie Daily Mail.
Efecte negative asupra creierului
Pentru a avea un somn odihnitor noaptea, creierul trebuie să asocieze patul cu somnul și intimitatea și nimic mai mult. „Dacă începi să elimini granițele dintre odihnă și muncă, una o să o excludă pe cealaltă.”, a spus dr. Sophie.
Fondatorul WeLab, Simon Loong, atrage atenția și asupra necesității de a nu lucra în pijamale toată ziua, pentru a trece starea mentală în zona de muncă.
Ești mai puțin productiv
„Când stingi lumina noaptea, după ce ai stat în pat toată ziua, gândurile legate de muncă pot persista.”, a spus dr. Sophie. De asemenea, dacă muncești din pat înseamnă că ești mai puțin productiv și mai somnolent pe parcursul zilei.
Dormitoarele întunecate nu sunt spații potrivite pentru muncă
Cel mai bun mediu de lucru trebuie să includă multă lumină naturală, pentru a-ți oferi energie. „Expunerea la lumină naturală pe parcursul zilei, în special dimineața, ajută la trezirea completă a ceasului biologic, pentru ca noapte corpul să fie pregătit pentru somn.”, spune dr. Sophie.
„Un studiu a arătat că persoanele care muncesc în apropierea unei ferestre, dorm cu 46 de minute mai mult decât cele care stau departe de lumina naturală.”, a adăugat aceasta.
Statul în pat nu este bun pentru spate
Statul toată ziua în pat poate provoca dureri de spate, ceea ce afectează somnul.